Ondřej Ženíšek (TOP 09)

místostarosta Městského obvodu Plzeň 3
zastupitel městského obvodu Plzeň 3
člen Komise pro nakládání s majetkem města Plzně RMP

Ondřej Ženíšek se narodil 15. října 1976 v Plzni, kde dosáhl vysokoškolského vzdělání učitele dějepisu a francouzštiny.

Během studií strávil hodně času na různých pracovních brigádách zejména v Německu a také cestováním, kdy měl možnost poznat fungování mnoha evropských měst. Následovaly roční pobyty v Paříži jako au-pair a Madridu v rámci programu Erasmus.

Po devítiletém působení v ČR ve francouzské potravinářské firmě jako manažer části výroby byl v roce 2010 zvolen do Zastupitelstva města Plzně, kde pracoval jedno volební období jako předseda jeho kontrolního výboru. Od roku 2009 se podílel na vzniku a fungování strany TOP 09 v Plzeňském kraji a několik let byl i jejím plzeňským předsedou.

Od roku 2014 do 2019 vykonával funkci prezidenta Francouzské aliance v Plzni, kde působí jako víceprezident dodnes.

Zastupitelem městského obvodu Plzeň 3 je již třetí období, od roku 2018 zároveň jako jeho místostarosta mající v gesci rozpočet, s čímž kromě jiného souvisí i rozdělování dotací různým spolkům, sportovním oddílům či jiným neziskovým organizacím.

Od dětství je ovlivněn skautingem a křesťanskou výchovou. Rád se rekreačně věnuje skoro jakémukoliv sportu, navštěvuje různé kulturní akce, zejména ty spojené s hudbou. Domluví se francouzsky a základní věci i německy, španělsky a anglicky.

Proto se i v letošních komunálních volbách rozhodl nabídnout své služby, zkušenosti a znalosti občanům milované Plzně.

Galerie
Osobnosti: Ondřej Ženíšek