Vyjádření zastupitelky za TOP09 k jednání zastupitelstva města Chrudim a k tiskové zprávě

25. 9. 2012

I když jsem včera nemohla být, kvůli svému pobytu v zahraničí, přítomna jednání zastupitelstva města Chrudim. Plně se stotožňuji s prohlášením svých opozičních kolegů.  Živě si vzpomínám na školení pana starosty, že křeslo předsedy kontrolního výboru, z principu věci a demokracie, má obsadit nejsilnější opoziční strana.. Pro ODS to před dvěma lety platilo bez výhrady. Pro současnou opozici už bohužel platí jiný metr. Vlaďka Michalová

Tisková zpráva

 Řezníček spojil s komunisty, bojí se bývalého místostarosty Málka

 

Chrudim - včerejší jednání zastupitelstva města Chrudim skončilo šokem. Koalice vedená starostou města Chrudim Petrem Řezníčkem se totiž rozhodla podpořit komunisty, aby zabránila nahlížení do materiálů na radnici a prověřování některých skutečností.

 

Málek byl navržen na předsedu kontrolního výboru. "Bývá dobrým zvykem, že předseda kontrolního výboru je z největší opoziční strany," prohlásil Petr Lichtenberg ze Strany svobodných občanů. Tomu tak bylo i v minulosti. Zastupitelé však zvolili raději jim spřízněného zástupce komunistické strany.

 

Již delší dobu má starosta města z bývalého místostarosty Chrudimi Romana Málka strach. Ten například upozornil na zvláštní výběrové řízení a pochybení, kde jisté nesrovnalosti potvrdil i interní audit města. Málek v minulosti upozorňoval i na zvláštní dodatky k Muzeu barokních soch. Ty právě Řezníček předkládal a dneska městu hrozí vrácení části peněz.

 

Je zde zřejmá snaha "zkrotit" kontrolní výbor, aby se zabýval spíše nepodstatnými tématy. Z uvedeného vyplývá, že vztahy uvnitř zastupitelstva jsou napjaté a není šance na brzké zklidnění.

 

 

Tisková zpráva vydána 25.9.2012

 

 

Kontakt pro novináře:

Petr Lichterberg  - 777 741 619

Roman Málek – 731 561 465

Vlaďka Michalová

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme