Zedník: ŘSD chystá obchvat České Třebové a přivaděč na D35

24. 2. 2016

Česká Třebová - Ředitelství silnic a dálnic připravuje přeložku státní silnice I/14 v úseku od České Třebové do Opatova. Navrženy jsou tři varianty trasy různé délky a s různým počtem mostů, zjistila ČTK z oznámení pro posouzení vlivu stavby na životní prostředí (EIA). Nová silnice by tvořila obchvat Třebové a směrem na Opatov by umožnila rychlé napojení města na budoucí dálnici D35 (dříve R35).

„Pro nás je prioritou, aby se postavil v první etapě přivaděč na D35, který se vyhne Třebovicím. Ten by měl vzniknout už souběžně s výstavbou dálnice. Pak se ukáže, jestli samotný obchvat bude vůbec potřeba," řekl starosta České Třebové Jaroslav Zedník (Nestraníci). Podle něj po dokončení D35 a přivaděče se dopravní zátěž ve městě sníží.

Radnice s ŘSD na přípravě přivaděče, který by měl začínat kruhovou křižovatkou u podniku Korado, spolupracuje. Nechala si zpracovat na kruhový objezd studii, aby se zrychlila projektová příprava. Vypomáhá také silničářům v jednáních s vlastníky pozemků. Zahájení vlastní stavby zatím není stanoveno.

Budoucí dálnice D35 bude v Pardubickém kraji začínat na mimoúrovňové křižovatce u Opatovic na Pardubicku. Nejblíže k zahájení stavby jsou na ni navazující úseky Opatovice – Ostrov a Ostrov – Časy. Teprve pak přijdou na řadu další úseky na Orlickoústecku a Svitavsku směrem na Moravu. V regionu bude podle hejtmanství nutné vybudovat pět přivaděčů či napojení nové dálnice."

ČTK

zdroj: deník.cz

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme