TOP 09 kandiduje ve 25 městech a obcích. Do Senátu nominovala bývalého poslance

14. 8. 2014

TOP 09 bude v letošních podzimních volbách do obecních zastupitelstev v Pardubickém kraji kandidovat ve 25 městech a obcích, z toho dvě kandidátky jsou koaliční a dvanáct je sdružením TOP 09 a nezávislých kandidátů. Kandidátem TOP 09 na primátora Pardubic je městský zastupitel Jan Němec, v Chrudimi se o post starostky bude ucházet městská zastupitelka Vladislava Michalová. Ve Svitavách povede kandidátku TOP 09 čtyřiadvacetiletý výzkumný pracovník Ondřej Peňák, lídrem v Litomyšli je výtvarník a nakladatel Jiří Lammel. Kandidátku v Holicích vede konzultant Petr Sopoliga, v čele moravskotřebovské kandidátky je Ing. Miloš Mička a v čele přeloučské kandidátky je Ing. Lukáš Spurný.

 

Abecední seznam kandidátek a jejich lídrů do komunálních voleb v Pardubickém kraji:

  1. Břehy – PhDr. Miroslav Tyč, 38 let, akademický pracovník, TOP 09
  2. Červená Voda – Ing. Petr Mareš, 35 let, vysokoškolský učitel, poradce ministra
  3. Holice – Petr Sopoliga, 34 let, konzultant, spolupořadatel akcí o. s. Kultura pro město, TOP 09
  4. Choceň – Mgr. Martina Krsková, 39 let, učitelka, bezpp
  5. Chrast – Ing. Jiří Šumpík, 35 let, vedoucí oddělení provozu letadel, TOP 09
  6. Chrudim – Vladislava Michalová, 39 let, OSVČ, zdravotní sestra, TOP 09
  7. Králíky – Mgr. Jan Mlynář, 33 let, vedoucí provozní jednotky, TOP 09
  8. Lanškroun – Mgr. Pavel Dvořáček, 45 let, ředitel ZŠ, člen Rady města Lanškroun, TOP 09
  9. Lázně Bohdaneč – Ing. Zdeněk Makovský, Ph.D., 50 let, manažer, TOP 09
  10. Litomyšl – Jiří Lammel, 51 let, výtvarník a nakladatel, bezpp
  11. Luže – MUDr. Petr Valeš, 61 let, ortodontista, TOP 09
  12. Moravská Třebová – Ing. Miloš Mička, 57 let, ředitel Integrované střední školy, TOP 09
  13. Pardubice – Jan Němec, 43 let, radní města Pardubice, člen představenstva EBA, TOP 09
  14. Pardubice I – Ludmila Ministrová, 53 let, jednatelka obchodní společnosti, bezpp
  15. Pardubice II – Ing. Mgr. Martin Slezák, 32 let, podnikový právník, TOP 09
  16. Pardubice III – Ing. Jitka Svobodová, 54 let, učitel, bezpp
  17. Pardubice IV – MDDr. Michal Pražan, 25 let, zubní lékař, TOP 09
  18. Pardubice V – Mgr. Tomáš Kalousek, 31 let, státní zaměstnanec, TOP 09
  19. Polička – MUDr. Martin Plšek, 45 let, lékař, bezpp
  20. Přelouč – Ing. Lukáš Spurný, 27 let, specialista v telekomunikacích, TOP 09
  21. Slatiňany – Ing. Dana Šťastná, 51 let, sociální podnikatel, TOP 09
  22. Svitavy – Ondřej Peňák, 24 let, výzkumný pracovník na VUT v Brně, TOP 09
  23. Ústí nad Orlicí – Tomáš Teplý, 40 let, stavitel, bezpp
  24. Vysoké Mýto – Mgr. Jan Štangl, 36 let, advokát, zastupitel, TOP 09
  25. Žamberk – Ing. Stanislav Cukor, 53 let, učitel SŠ, TOP 09

 

Kompletní přehled všech kandidátních listin pro komunální volby 2014 naleznete na webu TOP 09 zde: http://www.top09.cz/volby/2014-zastupitelstva-obci/

 

Informace o kandidátech do Senátu 2014 najdete zde:

http://www.top09.cz/volby/2014-senat/

 

 

Pardubice – Jan Němec

Jan Němec je radním a zastupitelem za TOP 09 v Pardubicích. Dále působí v představenstvu EBA, a. s. – letiště Pardubice, je členem správní rady Nadace pro rozvoj města Pardubic a členem komise cestovního ruchu. Z hlediska programových priorit chce prosazovat zejména následující: investiční připravenost města, nový územní plán umožňující rozvoj, průhledné a koncepční financování sportu a kultury, zlepšení dopravní infrastruktury a levnější a efektivnější samosprávu. V letech 1994 – 2000 pracoval jako manažer v Pojišťovně České spořitelny a následně po čtyři roky zastával funkci oblastního ředitele společnosti Generali v Pardubicích. V letech 2006 – 2008 byl manažerem pobočky HSBC Bank plc. také v Bathu. Po návratu do ČR pracoval čtyři roky jako provozní ředitel společnosti zabývající se personalistikou v oblasti farmacie.

 

Litomyšl – Jiří Lammel

Jiří Lammel se již na střední škole nechal okouzlit krásou Litomyšle a svému okouzlení zůstal věrný doposud. Studoval zde, prožil první lásku, poznal svoji manželku a po vojně nalezl v Litomyšli i první zaměstnání. Stal se vedoucím malé tiskárny. Po revoluci nemohl pochopitelně chybět ani při zakládání Občanského fóra a již v létě 1989 byl signatářem Několika vět. Se svým kolegou založil tiskárnu HRG. Na přání Medy Mládkové byl potom téměř 11 let ředitelem Musea Kampa v Praze a několik let i ředitelem Smetanovy výtvarné Litomyšle. V roce 2010 zvítězil v národní soutěži Nejkrásnější kniha roku za výtvarné zpracování monografie Litomyšl. Dnes, jako výtvarník na volné noze, pracuje na knize o Josefu Váchalovi. S úsměvem říká, že jeho nejoblíbenější zkratka je ZEZ, manželka Zdena a dcery Eva a Zuzanka.

 

Svitavy – Ondřej Peňák

Čtyřiadvacetiletý Ondřej Peňák je v současné době studentem Fakulty stavební VUT v Brně a zároveň zaměstnancem VUT v Brně, kde pracuje v rámci výzkumného centra AdMaS. Ve Svitavách žije od narození. Na VUT v Brně je členem Akademického senátu VUT a Akademického senátu Fakulty stavební a členem řady  dalších orgánů školy. Od roku 2012 je členem TOP 09. Důvodem Peňákovy kandidatury je nespokojenost nejen jeho, ale i lidí v jeho okolí s aktuální situací ve Svitavách. „Situace, kdy mladí lidé odcházejí do jiných měst za prací a městská průmyslová zóna zeje prázdnotou, město buduje park patriotů a chodníky ve Vodárenském lese,“ uvedl s tím, že jeho hlavním tématem je naplnění průmyslové zóny a zveřejnění na radnici všeho, co zákon nezakazuje, či dobudování chodníku v Lačnově.

 

Chrudim – Vladislava Michalová

Chrudimská zastupitelka Vladislava Michalová (37) kandiduje již podruhé. V letech 2010-2012 působila jako radní města, je členkou zdravotních komisí zastupitelstva Chrudimi a Pardubického kraje. Zasedá též ve vedení TOP 09 jako členka výkonného výboru. Přes své občanské a politické aktivity se stále věnuje i své původní profesi. Zejména problematice primární a domácí péče. Jejím krédem je slušnost a čestnost. Posílení role žen v politice lze podle ní dosáhnout i příkladem, nejen kvótami.

 

Lanškroun – Mgr. Pavel Dvořáček

Pětačtyřicetiletý Pavel Dvořáček pracuje jako ředitel Základní školy a mateřské školy ve Štítech a je již čtvrtý rok členem Rady města Lanškroun. Již dvacet let se věnuje kreslenému humoru – spolupracoval s předními českými periodiky, absolvoval řadu výstav a získal i mezinárodní ocenění. Velkým koníčkem je pro něj hlavně sport, především cyklistika – MTB. Jeho hlavní motivací pro komunální volby je podpořit všestranný rozvoj města a zlepšit komunikaci s veřejností. Dvořáček je ženatý a má jednu dceru.

 

Holice – Petr Sopoliga

Petr Sopoliga má jako konzultant a vedoucí projektů dvanáctiletou zkušenost s poradenstvím v oboru úspor energie a energetickým managementem v budovách, municipalitách i průmyslových podnicích a podílí se i na mezinárodních projektech v těchto oblastech. Je rodilým Holičákem a řadu let se zde podílí na přípravě a organizaci akcí občanského sdružení Kultura pro město (např. Guláškošt, Posvícenské stínání kohouta či Svatomartinské odpoledne). Věnuje se také hudbě, a to jak interpretačně, tak i autorsky. „Mým cílem jsou Holice jako dobré a moderní místo pro život,“ říká. Sopoliga je ženatý a má tři děti.

 

Luže – MUDr. Petr Valeš

Petr Valeš pracuje již více než 35 let s dětmi a dospívajícími jako ortodontista. V obci, kde kandiduje, vidí velké nedostatky v péči právě o tuto skupinu. Zároveň chce podpořit aktivní trávení mimoškolní činnosti. Stojí za ním podle jeho slov především mladí lidé, kteří jsou jako rodiče motivováni ke zlepšení.

 

Slatiňany – Ing. Dana Šťastná

Dana Šťastná vede sociální firmu – Alternativní jídelnu v centru Chrudimi – Kruh zdraví, která poskytuje celodenní zdravé stravování pro veřejnost. Pracovní kolektiv jídelny je tvořen z velké části osobami se zdravotním handicapem. Velký díl energie nyní také věnuje do projektu Kruh zdravého vaření, jehož cílem je vytvořit podmínky pro ozdravení jídelníčků ve školních jídelnách, především v Pardubickém kraji. Se zdravým jídlem je spojeno využívání kvalitních produktů, a to je podle slov Dany Šťastné další cíl, ke kterému by chtěla přispět – podpora místních producentů a využívání místních zdrojů. „Jídlo může být lék, víc, než si myslíte,“ říká.

Vysoké Mýto – Mgr. Jan Štangl

Mgr. Jan Štangl se narodil v roce 1978 ve Vysokém Mýtě. Je absolventem Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Od roku 2010 je členem zastupitelstva města Vysokého Mýta, kde je předsedou kontrolního výboru. Pracuje jako advokát. S manželkou Danou vychovávají dva syny. Mezi jeho záliby patří rodina, práce, sport a přátelé. Štanglovým mottem je: Prací a odpovědným jednáním dokážeme hodně. Mgr. Jan Štangl je lídrem kandidátky silných, odpovědných osobností, odborníků a přitom týmových hráčů. Kandidátky s významným procentem žen, bez nutnosti použití kvót.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme