Dostihová sezona v Pardubicích se naplno rozjela

25. 5. 2016

Sedmého května v Pardubicích odstartovala dostihová sezona. Hned úvodní dostihový den provázelo slunečné počasí i vysoká návštěvnost a stejně tak tomu bylo 21. května při první ze čtyř kvalifikací na Velkou pardubickou. Ta navíc nabídla velmi zajímavou startovní listinu, která byla svým obsazením hodně podobná loňské Velké pardubické.

 

Nechyběli v ní ani Nikas a Ribelino, dva koně, kteří si vloni předali vítěznou trofej. A nechyběl ani poslanec Jiří Skalický, který je nejen členem prezidia Dostihového klubu, ale především dostihovým fanouškem. Na dostihy chodím rád a pravidelně. Dokonce i trochu sázím. Dostihy prostě k Pardubicím patří a je milé sledovat, kolik lidí si najde cestu na pardubické závodiště," řekl Jiří Skalický, který také ocenil dobrou přípravu. „Přestože bylo v posledních dnech teplo a sucho, dráha byla opět skvěle připravená. A bylo to vidět i na výkonech koní, kteří divákům se svými žokeji připravili nádherné a napínavé dostihy," dodal Skalický. 

Dostihová sezona bude pokračovat v červnu hned třemi dostihovými mítinky. Po dostihovém dnu konaném 4. června to bude hned o týden později mítink s vrcholem v podobě Zlatého poháru předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. U zrodu této tradice před třemi lety stál právě Jiří Skalický. „Jsem rád, že na můj nápad spojit tuto prestižní klasickou steeplechase se jménem předsedy sněmovny se ujal nejen na závodišti, ale také u předsedy sněmovny Hamáčka. Věřím, že jsme společně vytvořili novou tradici a druhý vrchol pardubické sezony, samozřejmě po tom prvním "velkopardubickém", " doplnil Skalický.

Třetí červnový mítink se koná 25. června, kdy je na programu druhá kvalifikace na Velkou pardubickou.

 

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme