Česká Třebová připravuje novou atrakci na Pekláku

23. 6. 2016

Česká Třebová – Areál Peklák, který v zimě patří lyžařům a v létě ho křižují bikeři a horské káry, nabídne další adrenalinovou atrakci. V dolní části areálu zřejmě ještě letos vyroste dobrodružná věž.
Stavba vysoká 16 metrů má být dalším lákadlem pro turisty a sportovce. Na dvou stranách bude vybavena lanovými překážkami, další se budou využívat pro adrenalinové skoky a jako lezecká stěna. Schodiště povede do horního patra, které bude sloužit jako vyhlídkové místo i jako netradiční zázemí pro semináře.
Asi největšími lákadly budou powerfan, tedy volný pád díky speciálnímu mechanismu, a obří tandemová houpačka. „Myslím, že všechny aktivity zvládnou i větší děti,“ říká o novince Zdeněk Vávra z areálu Peklák. Přímo pro děti bude především lezecká stěna Indiana Jones.
Městu se na novou atrakci za pět milionů podařilo získat dotaci 1,5 milionu korun od Pardubického kraje, další náklady zaplatí ze svého rozpočtu. „Připravujeme stavební povolení, následovat bude soutěž na dodavatele. Do konce roku by to mohlo být hotové,“ doplnil starosta Jaroslav Zedník.

čtk

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme