5. 10. 2014

Co pro Vás, jako pro podnikatelku, znamená volební heslo "Podpora místních firem a živnostníků„?

 

To je pro mne jeden z hlavních důvodů,  kvůli kterému jsem se rozhodla kandidovat do našeho zastupitelstva. 

Hodně nevole sklidil starosta Soušek ( SPO ) v minulém roce, když sveřepě prosazoval stavbu dalších tří supermarketů proti vůli většiny zastupitelů, obyvatel a podnikatelských subjektů. Touto cestou zastupitelé TOP 09 nepůjdou. Nebudeme házet klacky pod nohy našim obchodníkům, živnostníkům i větším firmám. Výběrová řízení chceme zadávat naprosto transparentně, aby všichni účastníci měli stejné podmínky a vše bylo v souladu se zákonem. 

 

 

Pracující občané  nemohou nakupovat na pátečním farmářském trhu, co si o tom myslíte?

 

Jednou z věcí, kterou bychom rádi změnili, je přesunutí úspěšných farmářských trhů z pátku na sobotu. Myšlenka farmářských trhů na náměstí byla perfektní, ale termín pátek dopoledne je pro pracující od samotného začátku nevyhovující a tudíž špatný. Podnikatelská komise navrhovala sobotu, bohužel její názor vedení Města neakceptovalo. Pracující občané si chtějí také nakoupit kvalitní české potraviny přímo od farmářů a pěstitelů z okolí a zažít příjemnou atmosféru trhů, kterou jsme nasávali na dovolených v zahraničí. Potkávat známé, sousedy, prohodit pár slov, ochutnávat dobrůtky. Tak k tomu by měly napomáhat tyto trhy na náměstí,  které je přirozeným centrem města po staletí.

 

 

Byla jste  jedním z organizátorů úspěšného hudebního festivalu Mýto sobě,  co to pro Vás znamenalo?

 

Festival jsme organizovali společně s panem Hejhalem a musím říct, že to byla náročná, ale zároveň krásná práce. Myslím, že myšlenka,  kdy podnikatelé a živnostníci nejen přispívají na kulturní akce, ale dokonce je pro své spoluobčany i organizačně zajišťují, je jedinečná. Velkou odměnou pro nás bylo plné náměstí skandujících lidí, kteří nám děkovali. Věřte, že to byl krásný pocit a za tu námahu stál. 

A takových akcí, které podporují místní ochotní dárci je celá řada.

 

 

Co byste ráda sdělila občanům města na závěr?

 

Podnikatelé nejsou paraziti, ale musí tvrdě pracovat. Město je bohaté, pokud má bohaté a šikovné občany. Proto je nutné, aby vedení Města mluvilo a jednalo na rovinu a slibovalo pouze to, k čemu má souhlas zastupitelů. Pak nebude docházet opakovaně ke kontroverzním rozhodnutím, která poškozují Vysoké Mýto. 

Chtěli bychom, aby Město bylo opět důvěryhodný partner pro všechny a nám všem se tady dobře žilo.

Světlana Dušková, kandidátka TOP 09

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme