Slezák: Cesta do JAR byla neúčelná a netransparentní

21. 2. 2017
Zastupitelka a ředitelka městské společnosti SmP - odpady a.s. vyrazila, spolu s několika členy užšího vedení, za městské peníze do Jihoafrické republiky. Zájezd, původně netransparentně maskovaný jako účelná služební cesta, se ale ukázal být jako pouhý exotický výlet, bez širšího přesahu.
"TOP 09 nesouhlasí s neúčelným a netransparentním cestováním zaměstnanců městských firem do exotických destinací za poznáním běžných organizačních a technologických postupů. Zodpovědnost nese celé vedení společnosti," vysvětluje postoj TOP 09 předseda strany Libor Slezák.
Předseda představenstva, doporučený stranou TOP 09, vyvodil ze své spoluzodpovědností důsledky a nabídl svou rezignaci. Totéž jsme také v minulém týdnu požadovali po zbytku představenstva firmy SmP-Odpady a.s. V pondělí bylo našemu požadavku zcela vyhověno a bylo odvoláno celé představenstvo i s ředitelkou Tomkovou.
"Otázkou přímé finanční odpovědnosti jednotlivých účastníků a případných náhrad jsme se v TOP 09 intenzivně zabývali. Úplné dořešení situace bude ale v kompetenci nového představenstva. Jednu z pozic v SmP, na které nominovala své zástupce TOP 09, hodlá strana přenechat opozici." doplnil Libor Slezák radní za TOP 09.

Ondřej Müller, krajský manažer

Osobnosti: Libor Slezák