Dopis předsedkyně chrudimské TOP 09 voličům

28. 8. 2010

Vážení přátelé.

protože zanedlouho se TOP 09 a její kandidáti budou ucházet o Vaši přízeň ve volbách do chrudimského zastupitelstva, ráda bych Vám přiblížila vznik místní organizace TOP09 v Chrudimi.

Vše začalo na konci prázdnin loňského roku, kdy si pár lidí (v Chrudimi jsme byli čtyři), inspirovaných vznikem strany TOP09, řeklo..“Mám dost nadávání u večerních zpráv. Než si jen stěžovat, raději řeknu svůj názor a zkusím změnit sám věci k lepšímu.”... Následovalo vyplnění přihlášky a pak už vše vzalo až neskutečně rychlý spád.

Tady mi dovolte, abych blíže představila moji osobu a moje aktivity ve straně TOP09. Mé jméno je Vladislava Michalová. O členství v TOP09 jsem projevila zájem v srpnu 2009.

Na podzim roku 2009 jsem se stala místopředsedkyní regionu Pardubice a Chrudim a poté i místopředsedkyní krajské organizace Pardubického kraje. V únoru 2010 jsem na celostátním sněmu TOP09  byla za Pardubický kraj zvolena za člena Výkonného výboru TOP09.

Největší mojí snahou v rámci regionu bylo samozřejmě založení MO Chrudim. To se v březnu 2010 povedlo. Naše organizace v současnosti sdružuje 11 členů TOP09 z Chrudimi a dalších 6 ze Slatiňan.

Po úspešných volbách do PS nás čekal úkol daleko těžší. Zmnohonásobit naše snažení a obhájit naše šance a hlavně názory v komunálních volbách. To samozřejmě záviselo na sestavení kandidátky pro komunální volby v Chrudimi. Tvorba kandidátky nebyla, hlavně kvůli minimální členské základně, vůbec jednoduchá.

Na druhou stranu jsme nebyli vázáni žádnými předsudky a nemuseli odolávat vnitrostranickému soupeření o posty. Hlavním předpokladem kandidáta byla dřívější politická neangažovanost a samozřejmě nadšení a víra v hodnotová pravidla TOP09. Na prvních místech kandidátky se setkáte s lidmi, kteří v program TOP09 věřili už v době jeho zrodu. Stali se členy strany z vlastního přesvědčení, nikoliv z přesvědčování. Další část kandidátky se rekrutovala povětšinou z oslovených registrovaných sympatizantů TOP09. Tímto způsobem se mi také podařilo získat nové členy strany z řad občanů města Slatiňany. I tato snaha byla úspešná. Slatiňany postavili vlastní kandidátku do komunálních voleb.

Pro tuto zdánlivě nesourodou skupinu nadšených lidí je nejdůležitějším aspektem jedno…nikdo z nás není členem žádného zájmového sdružení a nikdo není odpovědný nějakému podnikatelskému uskupení. V tomto ohledu máme oproti již dříve kandidujícím nespornou výhodu.

Služba někomu jinému, nežli jsou běžní lidé, je totiž, z našeho pohledu hlavním problémem nejen chrudimské komunální politiky.

My nechceme tancovat, jak někdo jiný píská…. Jsme lidé s vlastními názory na dění nejen v Chrudimi. Nemusíme být poplatní představám těch, kteří chtějí vzít Chrudim do svých rukou, ať už pro svůj zisk či pro své mocenské zájmy.

Protože Chrudim nepatří těm kteří touží po moci,

Na radnici patří Chrudimáci, kteří chtějí pomoci.

V blízké době Vám zde představíme program strany TOP09 pro komunální volby v Chrudimi. Pokud jsme vzbudili váš zájem už dnes a máte pro nás jakékoliv konstruktivní připomínky či nápady, neváhejte nás kontaktovat na mailové adrese Vladislava.Michalova@pce.top09.cz

Kdo neumí naslouchat,  nezaslouží si Vaši podporu a důvěru- a TOP 09 v Chrudimi není nic jiného, nežli Vaši sousedé, kteří věří v odpovědnost vůči svému městu, vůči společnosti a vůči svým dětem.

S pozdravem Michalová Vladislava
lidr kandidátky za TOP09 v Chrudimi
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme