Poslanec Jiří Skalický podpořil Tříkrálovou sbírku

9. 1. 2017

Tradiční Tříkrálovou sbírku podpořil i poslanec Jiří Skalický. Koledníky přijal ve své pardubické kanceláři, aby mohl přispět na projekty realizované Oblastní charitou Pardubice. Většina vykoledovaných prostředků totiž zůstává v regionu, pardubičtí je chtějí využít především na rozšíření pobytových odlehčovacích služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením.

Další finanční prostředky podpoří služby mobilního hospicu i humanitární projekty v zahraničí. Část prostředků je vyhrazena i na mimořádné situace jako jsou povodně či požáry a také na přímou pomoc lidem v nouzi. „Je to chvályhodná tradice. Jako zdravotníka mě těší, že část finančních prostředků jde do oblasti zdravotně-sociálních služeb. Na tuto aktivitu rád přispívám každý rok,“ řekl poslanec Jiří Skalický.

Tříkrálovou sbírku Charita České republiky pořádá už od roku 2001. Vznikla na základě staré lidové tradice, která má svůj původ už ve středověku.

Ondřej Müller, krajský manažer

Galerie