Dárci krve a kostní dřeně se nesmí stát rukojmími Andreje Babiše

14. 3. 2017

Andrej Babiš se rozhodl přidat do novely z dílny TOP 09 a STAN jako přílepek narychlo sepsané zdanění korunových dluhopisů. Podstata této novely – tedy podpora dárců krve a krvetvorných buněk – tak zůstala v pozadí.

Poslankyně Věra Kovářová (STAN) dnes ve druhém čtení vzala zpět návrh zákona na podporu dárců krve a krvetvorných buněk. Současně oznámila, že ještě dnes předloží novou předlohu spolu s požadavkem na její přijetí ve zrychlené proceduře, v rámci které není k návrhu možné uplatňovat žádné pozměňovací návrhy. Jde o reakci na problematický „dluhopisový“ pozměňovací návrh ministra financí, který s původní nekontroverznímu předlohou nijak nesouvisí a výrazně komplikuje její přijetí.

 Poslanec Jiří Skalický (TOP 09), člen zdravotního výboru, k tomu dodává: „Zdanění korunových dluhopisů lze jistě řešit jinak. Třeba vládním návrhem zákona, na jehož přípravu mělo Ministerstvo financí spoustu času. O problému koneckonců věděl jeho šéf velmi dobře už dávno. Rozhodně ale není fér zatěžovat tím zákon o dárcích krve a kostní dřeně.“

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Osobnosti: Jiří Skalický
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme