Zastupitelé rozdali sportovcům miliony

21. 2. 2017

 Miliony korun na dotacích do sportu rozdali včera na svém zasedání prostějovští zastupitelé. Vyhověli tak žadatelům, kteří měli zájem každý o více než padesát tisíc korun. Nakonec se dostalo na úplně všechny – krasobruslaře i fotbalisty. Ne všichni žadatelé však nakonec mohli být s konečnou částkou spokojeni. Ty původně požadované se totiž od schválených značně lišily.

„Byla zde částka sedm set tisíc, doporučuji milion čtyři sta tisíc. Tedy tolik, kolik navrhovala sportovní komise,“ řekl třeba k dotaci fotbalovému klubu 1. SK Prostějov na mládež zastupitel Aleš Matyášek. Reagoval tak na snížení, po němž zbyla ze žádané jen poloviční částka. A nejednalo se o jedinou takovou. Muži stejného oddílu přišli oproti žádosti o čtvrt milionu, volejbalistky o dvě stě tisíc. Naopak mladí basketbaloví Orli si polepšili, konkrétně o sto tisíc korun. Sto šedesát tisíc korun pak dostali atleti, čtvrt milionu SK K2 Prostějov. 

Financování sportu v Prostějově je trvale podrobováno kritice opozice. Ta vytýká městu, že je přidělování dotací netransparentní, zvýhodňuje některé sporty, případně že nedostatečně kontroluje, zda se žadatelé neřadí mezi dlužníky. 

Zdroj: Prostějovský deník

Datum vydání:21.2.2017

Štítky
Osobnosti: Aleš Matyášek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme