Schwarzenberg: Věřím, že místní voliči zodpovědně rozhodnou o naší budoucnosti

20. 9. 2016

Krajské volby vnímá Karel Schwarzenberg jako jedny z nejdůležitějších voleb, které TOP 09 aktuálně čekají. I proto přijel do kraje podpořit kandidáty, příznivce a diskutovat s voliči.

Mnozí krajské volby podceňují, váží si pouze sněmovních či prezidentských voleb a nevidí, jak v našem denním životě rozhodují právě kraje,“ zmiňuje hned v úvodu diskuse se studenty politologie na Univerzitě Palackého v Olomouci Karel Schwarzenberg. Studenti projevili o toto setkání velký zájem a s bývalým ministrem zahraničí živě diskutovali. „Poslední volby vedly k přílišné a válcující většině jednoho směru, který byl ještě posílen vytvořením koalice na celostátní úrovni, a proto je důležité, aby lidé k volbám vůbec šli a volili zodpovědně. Nejde jen o vhození jednoho lístku. Rozhodujeme o naší budoucnosti a o tom, jak se bude naše republika dále vyvíjet,“ dodal..

Před diskusí se studenty se na Litovelsku zúčastnil krátké návštěvy v největší sýrárně v České republice ve firmě Brazzale Moravia, a.s., která se podílí téměř jednou třetinou na celkovém vývozu sýrů z České republiky.

Svou návštěvu zakončil Karel Schwarzenberg již tradiční a dobře známou akcí „Na pivo s Karlem“ v Jazz Tibet Clubu od 19 hodin.

Irena Šnajdrová, Krajská manažerka

Galerie