Šance pro absolventy: sdílené služby

14. 3. 2017

Zajímavé perspektivy skýtá oblast sdílených služeb, o kterých jednali olomoučtí radní. Jedná se o segment pracovního trhu, který zažívá velký rozmach a pro Olomouc je dobrým potenciálním zdrojem nových pracovních míst především pro absolventy vysokých škol. Kvalifikovaní mladí lidé by tak díky novým šancím nemuseli za prací odcházet z regionu.

Podstatou nového projektu je představit Olomouc investorům jako ideální destinaci pro umístění center sdílených podnikových služeb. Jedná se obvykle o nadnárodní společnosti, které umísťují v tuzemsku některé své agendy. Z takových center sdílených služeb se pro zákazníky z různých míst světa poskytují služby v oblastech, jako jsou účetnictví, personalistika, IT, komunikace, marketing, podpora zákazníků či vývoj a výzkum.

„Tento segment trhu dnes zažívá veliký růst a podle odborníků je velmi perspektivní. To bude údajně platit ještě více v souvislosti s blížícím se Brexitem, protože se řada investorů bude snažit přesunout své provozy do střední a východní Evropy,“ uvedl náměstek primátora Aleš Jakubec.

Tématem se zabývala agentura CzechInvest spolu s asociací ABSL a společně vyhodnotily jako nejvhodnější města pro podporu vzniku takových center Olomouc a Plzeň. Olomouc vybrali jako město, které má veliký potenciál pro rozvoj center sdílených služeb a které by mělo cíleně vznik takových míst podporovat. Radní proto souhlasili s marketingovou a propagační podporou investorů, s přípravou smlouvy mezi městem a asociací ABSL a s jednáním o uspořádání konference pro potenciální investory.

Zdroj: Radniční listyjakubec Olomouc

Štítky
Osobnosti: Aleš Jakubec
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme