Olomouckou krajskou kandidátku TOP 09 povede žena

11. 8. 2016

Profesor, lékařka, starosta, advokátka, podnikatel, státní zaměstnankyně, živnostník, student, obchodní ředitel, řidič kamionu - to je jen část pestré palety profesí, zastoupených na kandidátní listině TOP 09 pro volby do zastupitelstva Olomouckého kraje. V jejím čele je poslankyně Jitka Chalánková.

„Podzimní volby budou ještě větší zkouškou, než si myslíme. Na první pohled se může zdát, že jde ,jenʻ o krajské volby. Ve skutečnosti však od sněmovních voleb před necelými třemi lety budou první příležitostí moci vyslat jasný signál, co si o situaci v naší zemi myslíme“, říká o nadcházejících volbách lídryně kandidátky, poslankyně a zkušená politička Jitka Chalánková a dodává, že „do říjnových voleb jdou lidé, kteří svým postojem v občanském i veřejném životě vždy zastávali a propagovali hodnotové desatero TOP 09“.

O křesla v zastupitelstvu Olomouckého kraje se tak budou ucházet například starosta obce Vápenná Leoš Hannig, dobrovolná hasička Hana Zacpálková či vysokoškolský profesor Bořivoj Šarapatka. Mezi zkušené komunální politiky na kandidátce patří bývalý starosta Hranic Vladimír Juračka nebo Eva Machová, která byla náměstkyní olomouckého primátora.

Hlavní otázky, na jejichž řešení se TOP 09 chce v Olomouckém kraji zaměřit, jsou podle Jitky Chalánkové pracovní místa, dopravní obslužnost a potírání korupce. Dvojka kandidátky, vysokoškolský profesor, k tomu zdůrazňuje potřebu omezit byrokracii pro podnikatele i firmy, což je podle něj mimo jiné povede k zúžení prostoru pro korupci.

O důvěru voličů se za TOP 09 uchází například osm lékařů, pět starostů či místostarostů, šest pedagogů včetně ředitelů základních škol i vysokoškolských učitelů. V pestré paletě profesí ze všech koutů Olomouckého kraje však nechybí ani sedm podnikatelů a živnostníků, ale také třeba pracovníci sociálních služeb, důchodci, student nebo řidič kamionu

„Mohu prohlásit, že naše kandidátka nabízí voličům zodpovědné, vzdělané a sebevědomé lidi a bude jistě lepší alternativou pro vedení kraje, než současná koalice socialistů a komunistů“, říká předseda Krajské organizace TOP 09 Tomáš Chalánek.

Volby do krajského zastupitelstva se uskuteční 7. a 8. října 2016.

 

Irena Šnajdrová, krajská manažerka TOP 09 Olomoucký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme