Co zlepšit v Olomouci?

Tipy z webu nezapadnou

4. 4. 2017

Zrušený přechod na třídě Svobody, zničená lávka pro pěší z Dlouhé na Dobrovského ulici. To jsou některé z tipů, jež se sešly na novém portálu Chodím Olomoucí. Upozorňuje na problémy, se kterými se Olomoučané ve městě setkávají. 
Web letos spustila Univerzita Palackého. 

Lidé poukazují například na špatné dláždění, problematické dopravní značení nebo špatné parkování. Provozovatelé portálu tu zařazují i tipy na lepší fungování hromadné dopravy a záznamy o bezohledné jízdě řidičů. „Chceme zjednodušit komunikaci mezi občany a těmi, kdo je zastupují a zodpovídají za kvalitu života ve městě. Záleží nám na tom, aby se lidé zapojili do veřejného dění. Budou moci sledovat, jak bylo s jejich podněty naloženo,“ vyjádřil se Matúš Šucha, dopravní psycholog z Univerzity Palackého. 

Vložení příspěvku je jednoduché. Stačí anonymně nahrát fotografii místa s adresou a krátkým popisem problému. Portál nahlášené podněty zobrazí a jeho správci je zašlou kontaktním osobám na magistrátu města. 
Město web vítá. „Doplňuje možnosti, které už existují, například jednoduchý formulář na stránkách technických služeb, kde lze oznamovat různé poruchy. Podněty, které se na novém portálu objeví, se budeme zabývat,“ slíbil náměstek primátora Aleš Jakubec. 

Zdroj: Olomoucký deník

Štítky
Osobnosti: Aleš Jakubec
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme