TOP 09 Havířov: Změny naženou víc aut do centra Ostravy

29. 2. 2016

Jen zdánlivě pozitivní záměr, který však dopadne přesně opačně, než jeho autoři zamýšlí. Tak hodnotí obyvatelé Havířova, Orlové i Karviné nový dopravní terminál Hranečník ve Slezské Ostravě. Ostravský magistrát se sice ohání zlepšením ovzduší v centru, kam nebudou zajíždět přespolní autobusy, naprosto však ignoruje další fakta – snížení pohodlí cestujících, dražší a horší spojení do zaměstnání a i to, že nejen havířovský dopravní podnik, ale i karvinský a frýdecko-místecký provozují autobusy na CNG. Proto argument, že terminál bude sloužit k přestupu na ekologickou dopravu po Ostravě trolejbusy a tramvajemi je přinejmenším zavádějící.

Například: když na lince z Havířova – do Ostravy budete jezdit s dvěma přestupy s docházkou na stanice přibližně po deseti minutách, tak cesta trvá více než hodinu. Když si vezmete auto, které vám parkuje přímo u domu a zastaví před prací, tak jste na místě přibližně za 15-20 minut. Nemusíte přestupovat, čekat na zastávkách a mrznout. A ještě cestou domů zvládnete nákup.

A co tedy udělá průměrný občan? Správně, vezme si auto. Padá tak i vachrlatý argument pro změnu - omezení exhalací a optimalizace dopravy v Ostravě.  Víc aut znamená více zplodin i větší zácpy. Ale hlavně, že máme terminál za desítky milionů korun.

                                                                                                                                                TOP 09 Havířov

 

Zdroj: http://regiony.impuls.cz/novy-dopravni-terminal-omezi-dojizdeni-autobusu-do-centra-mesta-phd-/moravskoslezsky-kraj.aspx?c=A160222_124819_imp-moravskoslezsky_kov

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme