Schwarzenberg: Vláda rozdává peníze nerozumně

10. 11. 2015

TOP 09 je strana, kterou charakterizuje odvaha, Evropská orientace a zdravé hospodaření, řekl dnes v Ostravě Karel Schwarzenberg. Ten diskutoval s více než padesátkou podporovatelů, podnikatelů i členů TOP 09 nejen o budoucnosti strany, ale také například o migrační krizi.

Aktuálním tématem byl především současný problém migrace, se kterým se potýkají evropské země. Nesmíme propadat panice. Nenechte se negativně ovlivňovat některými politiky, kteří celou imigrační krizi využívají jen a pouze ke své popularizaci, a aby na vlně strachu a nenávisti získali body," zdůraznil exministr zahraniční Karel Schwarzenberg a dodal: „Strach je nejhorší rádce.“

Předseda Karel Schwarzenberg, který na nadcházejícím listopadovém Sněmu TOP 09 již nebude kandidovat na nejvyšší stranickou funkci, znovu ujistil, že tímto rozhodnutím z politické scény rozhodně neodchází. Budu se i nadále aktivně zapojovat a podílet na dění v české, ale i zahraniční politice,“ uvedl Karel Schwarzenberg. A shrnul tři hlavní teze, které TOP 09 jako politickou stranu charakterizují: „TOP 09 je stranou, která se nebojí a nenechá se zastrašit. Jsme stranou evropskou a nenecháme se vypudit do Pekingu nebo do Moskvy (kam směruje prezident Zeman). A třetí tezí je, že TOP 09 prosazuje zdravé hospodaření země."

Podle něj je velmi hloupé, že současná vláda v konjunktuře rozdává peníze nerozumně. "Je potřeba i dnes šetřit. Pak je možné i v recesi dát peníze všude tam, kde je to potřeba," řekl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Marcela Masná – krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj

Galerie
Štítky
Osobnosti: Karel Schwarzenberg
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme