Pavera: Mít jen obchvaty je nesmyslné řešení

3. 4. 2017
Města a obce na Hlučínsku se chtějí zbavit kolon automobilů na silnici I/56. Dosud marný boj o zlepšení situace zřejmě vyústí v kompromis: nová silnice sice nebude, ale obchvaty měst ano. Definitivně se rozhodne na podzim.

Přejít silnici v Hlučíně, Kravařích nebo v Dolním Benešově připomíná někdy hodně hazardní kousek. Složité to mají také řidiči osobních vozů: pokud se dostanou za nákladní auto, příliš možností k předjetí nemají. 

Silnice I/56 mezi Ostravou a Opavou, která vede přes města a obce Hlučínska, bývá přeplněná a snaha starostů o stavbu nové silnice míjející zastavěné oblasti vycházela dosud vniveč. Přitom podle poslední studie projede Hlučínem v dopravní špičce až dvacet tisíc vozů. 

„Už deset let čekáme a pořád někoho žádáme. Stále jsme byli na chvostu a nedařilo se,“ povzdychl si starosta Bolatic a současně předseda Sdružení obcí Hlučínska Herbert Pavera (TOP 09). 


Obce se už smířily s tím, že nová silnice I/56 nebude čtyřproudá, ale pouze dvouproudá. „I tato levnější varianta je pro nás přijatelná, to už říkáme několik let,“ potvrdil Pavera. Nově však kraj řeší možnost, že by se postavily jen obchvaty měst. 


Pavera ale s návrhem příliš spokojený není: „Tak to se mi moc nelíbí. Mít jen obchvaty s napojením na současnou silnici mi přijde jako nesmyslné řešení.“

Kdy se obce dočkají odklonění kolon automobilů, není jasné. Pavera se obává, že rok 2025 není reálný. „Budeme rádi, když to bude v roce 2030,“ poznamenal. 

Zdroj:ostrava.iDNES.czDatum vydání:23.3.2017 Rubrika / pořad:Ostrava / Ostrava - zprávyAutor:iDNES.cz, Josef Gabzdyl

Štítky
Osobnosti: Herbert Pavera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme