Pavera: Kompostárna má za sebou první čtyři měsíce provozu

3. 4. 2017
Naplno se bolatická kompostárna rozběhla s novým rokem, zátěžový test přijde v květnu a červnu. Bolatice – místo pro shromažďování bioodpadu už u bývalého areálu JZD slouží občanům Bolatic od loňského podzimu. Letos v lednu pak zahájila provoz i kompostárna, o jejíž chod se stará Radek Polášek. „Jak ukazuje praxe, zpracovávaný kompost nijak zřetelně nezapáchá a zlepšilo se i okolí jam. Po čtyřech měsících již máme i další zkušenosti.
Provoz v ulicích Družstevní a Mírové není zatím pro občany bydlící v blízkosti kompostárny příliš zatěžující. "Občané mohou bioodpad navážet i vícekrát během týdne a velká vozidla se snažíme odklonit po ulici Hlučínské,“ uvedl starosta Bolatic Herbert Pavera s tím, že po novém roce se vyvážely třeba i vánoční stromky. To, zda bylo vybudování kompostárny správným krokem, prověří ale až čas. „Vše se projeví především v jarních měsících, tedy v květnu a v červnu. To bude kompostárna zatížena asi nejvíce,“ doplnil Herbert Pavera.
Zdroj:Týdeník Opavský a Hlučínský RegionDatum vydání:21.3.2017 Rubrika / pořad:Kravařsko a okolíStrana / zpráva07Autor:VERONIKA BERNARDOVÁ
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme