6. 2. 2017
Kampaň hnutí ANO a jeho předsedy Andreje Babiše proti loňské policejní reformě byla založená na nepravdivých informacích a pomluvách. Předseda vlády na facebooku uvedl, že na základě dnes zveřejněné zprávy sněmovní vyšetřovací komise k reorganizaci policie se Babišovy konstrukce zhroutily jako domeček z karet. Ministr financí by měl omluvit za výroky, které adresoval policejnímu prezidentovi a ministrovi vnitra.  
Šetření komise prokázalo, že lživá kampaň hnutí ANO o brutáním úniku infomrací ze strany policejního prezidenta se nepotvrdily. Neprokázaly se  spekulace, že policejní reorganizace byla údajně realizovaná pod politickým tlakem a na základě politického zadání za účelem odstranění Roberta Šlachty z čela Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).
 Můžeme se domnívat, že Babišůvy útoky byly cíleně zaměřené na své politické soupeře, a to i proto, aby před krajskými volbami oslabili jejich pozice.
Herbert Pavera (TOP 09) prohlásil, že by mělo hnutí ANO uznat svou chybu. „Plně chápu kolegy poslance a poslankyně z hnutí ANO, že nejsou spokojeni se závěrem komise, protože počítali, že vyjde najevo úplně něco jiného. Ale musí se smířit s tím, že ne všechno, co říkali oni, je pravda.“

Zdroj:echo24.czDatum vydání: 2.2.2017 Rubrika / pořad:Domov, Krátké zprávy, Homepage, Zprávy dneAutor:Echo24, čtk

Štítky
Osobnosti: Herbert Pavera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme