Menší podnikatelé na Opavsku stále bojují proti EET

6. 9. 2016

První fáze zavádění elektronických evidencí tržeb čeká restaurační a ubytovací zařízení za tři měsíce. Snahy místních podnikatelů vyhnout se této vlně však pokračují. 

Opavsko – Situace, ve které by se měly také menší a střední podniky ocitnout od 1. prosince tohoto roku, silně rezonuje v Bolaticích a okolních obcích. Podle slov starosty Bolatic Herberta Pavery vyvstávají snahy místních podnikatelů o to, aby se jejich restaurační zařízení vyhnula první a v ideálním případě i ostatním vlnám zavádějícím EET. 
Podnikatelé řídící malé a střední podniky nejen v Bolaticích, ale také v jiných obcích uvažují o tom, že buď změní status svých podniků na kluby, nebo své podniky úplně zavřou,“ komentuje současnou situaci Pavera. 
Přestože by se tímto krokem mohli podnikatelé vyhnout zavedení EET, je do budoucna dobře možné, že je to stejně nemine,“ dodává. EET by se opravdu měla týkat v blízké budoucnosti nejen klubů, ale také spolků. Bojkot se tedy zdá být pouze oddalováním nevyhnutelného. Pavera dále upozorňuje na fakt, že hlavním důsledkem zavedení EET by nemuselo být jen zavření menších podniků, ale také únik informací a interních firemních dat. „Jak je známo, tak unik informací ze státních orgánů je poměrně častým jevem. Stejně tak by se to mohlo týkat i EET,“ uvádí možnou hrozbu Pavera. 

 

 

 

                    

 

Zdroj: Opavský a hlučínský deník. Datum vydání: 6.9.2016 Rubrika / pořad: Titulní stranaStrana / zpráva01Autor:DAVID BEINHAUER PETR DUŠEK

Štítky
Osobnosti: Herbert Pavera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme