Kratochvíl: Nechci být loutkou totality peněz

27. 4. 2017

Nedávno jsem se dočetl, že Babiš rozdává peníze z ušetřeného nezdaněného procenta nakoupených dluhopisů. Hledá tipy, kam peníze darovat. Na první pohled se vše zdá neskutečně transparentní a člověk by si i myslel, jaký je to lidumil. Dokonce i založil speciální web pro lidi.

Já bych jeden tip měl! Jsem tělesně postižený, tak nějaký ten rok v tom „jezdím“. Založím neziskovku. I když je jich více než dost, no co, bude další. Ukrojím peníze již těm zavedeným, těm, které už vytvářejí hodnoty ve smyslu pracovních míst a vytváření tlaku na zlepšení systému opřeného o dlouholetou praxi. Budu dělat prospěšnou činnost a pan Babiš prý rád pomůže. No není to skvělé?! Možná ekonomické perpetuum mobile.

A můj pohled na celou tuto komedii? Má životní cesta je žít v svobodné zemi. Tímto rozhodnutím bych ale svobodu definitivně ztratil. Stal bych se loutkou totality peněz. Modlím se a věřím, že nad námi totalita peněz ještě nezvítězila. Jsem ve straně, která totalitu tvrdě odsuzuje a jsem na to hrdý. Nemám sice kapsy plné peněz, ale mám to nejcennější. To, co nám bylo před 26 lety opět vráceno. Svobodu. A je jen na nás všech, jak s ní nyní naložíme. 

Adam Kratochvíl – předseda místní organizace TOP 09  Ostrava- Moravská Ostrava a Přívoz

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme