MGR. HERBERT PAVERA- poslanec TOP 09

Poslanec Parlamentu ČR za Moravskoslezský kraj

Mgr. Herbert Pavera se narodil 4. ledna 1958. Po absolvování gymnázia v Hlučíně vystudoval učitelství matematiky a chemie pro základní i střední školy na Pedagogické škole v Ostravě.

Učil na základní škole v Opavě - Kylešovicích, kde od roku 1987 působil tři roky jako zástupce ředitele ZŠ a v letech 1992 až 1998 byl na této škole ředitelem.

V komunálních volbách v roce 1990 byl Herbert Pavera poprvé zvolen do Zastupitelstva obce Bolatice v okrese Opava. Mandát zastupitele obhájil i v komunálních volbách v roce 1994, kdy byl zvolen členem rady obce jako nestraník za "Sdružení nezávislých kandidátů". V letech 1997 až 1998 působil jako neuvolněný místostarosta obce.

V komunálních volbách v roce 1998, kdy Herbert Pavera úspěšně kandidoval jako nestraník opět za "Sdružení nezávislých kandidátů", byl zvolen starostou obce. Funkci zastupitele i starosty pak obhájil ještě v komunálních volbách v roce 2002 (nestraník za SNK-ED), v komunálních volbách v roce 2006 (nestraník za SNK-ED) a v komunálních volbách v roce 2010 (nestraník za TOP 09).

V roce 2006 byl Herbert Pavera zvolen předsedou svazku obcí a měst na Hlučínsku - Sdružení obcí Hlučínska a je jim i dnes.

Herbert Pavera je ženatý a má dvě dcery.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 kandidoval ze čtvrtého místa v Moravskoslezském kraji jako nestraník za TOP 09 a byl díky 2 719 preferenčních hlasů zvolen.

Od 3.6.2015 člen TOP 09.

Pavera: Vím již dlouho, že nejsme v prioritách kraje

23. 11. 2016
Víme totiž již dlouho, že nejsme v prioritách kraje, přestože jsme se snažili přesvědčit kraj o významu nové I/56 pro bezpečnost občanů, pro zlepšení životního prostředí v obcích a městech i pro větší dostupnost regionu. Jediné, co jsme zatím dokázali, je, že kraj letos objednal studii dvouproudové nové silnice I/56. A snad to trochu posune přípravu výstavby této silnice. Pokud ne, jsme připraveni za rychlejší výstavbu silnice I/56 bojovat mnohem razantněji i jako Sdružení obcí Hlučínska.
Číst více
1 2 3 ... 6 7   > Články 1 - 10 z 61