Miroslav Kalousek: Lidská práva a svoboda nejsou obchodovatelné veličiny

13. 5. 2014

PRVNÍ MÍSTOPŘEDSEDA TOP 09 MIROSLAV KALOUSEK ZAVÍTAL DO OPAVY DISKUTOVAT O VÝZNAMU VOLEB DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU, PŘIJETÍ EURA, LIDSKÝCH PRÁVECH A AKTUÁLNÍM DĚNÍ NA UKRAJINĚ. PŘI TÉTO PŘÍLEŽITOSTI SE TAKÉ SETKAL SE ZAKLADATELI SVÉHO NOVÉHO FANKLUBU. CELODENNÍHO PROGRAMU SE ZÚČASTNIL I KANDIDÁT STRANY DO VOLEB DO EP BOŘIVOJ ŠARAPATKA.

Miroslav Kalousek zahájil svoji návštěvu Opavy ve Slezském zemském muzeu a následně zamířil do

Miroslav Kalousek zahájil svoji návštěvu Opavy ve Slezském zemském muzeu a následně zamířil do místní firmy se silnou tradicí - HON nábytek a.s. Připravený program ozvláštnilo oficiální uvedení TOP FAN KLUBU MIROSLAVA KALOUSKA, který má své zakladatele i fanoušky právě zde na Opavsku. Jeho prezidentka, Eva Dratvová, ho obdarovala knihou Opava dnem i nocí a speciálním tričkem jeho nově vzniklého fanklubu.

Ve Schösslerově salónku Obecního domu čekala Miroslava Kalouska beseda se studenty a občany. Když se její téma stočilo na přijetí eura, zdůraznil, že o tom, zda přijmeme společnou měnu, rozhoduje národní reprezentace a nikoliv evropský parlament, jak uvádějí některé politické strany. Konstatoval také, že lidská práva a svoboda nejsou ekonomicky obchodovatelné veličiny a že v této oblasti má ČR autoritu hlavně díky osobnostem jako byl Václav Havel.

 "Volby do Evropského parlamentu nejsou volby ´daleko od nás´. Každý občan ČR se setkává s pravidly Unie každý den. Jsme součástí společného trhu 500 milionů lidí... Nežijeme ve vzduchoprázdnu. Chceme-li spoluvytvářet budoucnost EU, musíme být její součástí," uvedl Kalousek na konec debaty.

 Na úplný závěr programu zahájil a zúčastnil se prvního z pravidelných setkání s občany nad problémy Opavska „Na kus řeči s vaším poslancem...“ poslance TOP 09 Herberta Pavery.

 

Kontakt:

Ing. Marcela Masná /krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj

Vítkovická 1 702 00 Moravská Ostrava E-mail: marcela.masna@top09.cz, Mobil: +420 737 209 730

 

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme