Pravidla platí, ale jen pro někoho

3. 10. 2016

V Mimoni platí pro vylepování předvolebních plakátů jasná pravidla. Všichni je však nedodržují.

Městská rada v Mimoni na svém zasedání 9.11.2015 schválila nový ceník vylepování plakátů na výlepových plochách města a zároveň zvýšila jejich počet na 13. Později a to 13.6.2016 Usnesením rady R16/561 pravidla pro vylepování plakátů dále upravila, zvláště pak podmínky pro politické strany, hnutí a sdružení, které v současné době kandidují v krajských volbách. Účinnost toto usnesení nabylo 1.7.2016.  Schválili jej tři radní, protože jeden nebyl schvalování přítomen a jeden radní byl na jednání omluven.

Důležité ale je, že nové pravidlo omezuje politické strany, které budou v kampani pro volby vylepovat plakáty, aby formát plakátu byl maximálně A3 a počet ploch, na které je možno plakáty umístit byl stanoven na 8, plochy byly zároveň přesně určeny.

TOP 09 chtěla svého kandidáta Františka Gábora představit veřejnosti, proto zaplatila výlep plakátů podle podmínek stanovených městem. Po vylepení plakátů jsme však zjistili, že podmínky, které město nastavilo, nedodržují jiné strany a sdružení. Konkrétně jsou to Starostové a ČSSD. Nedodrželi ani velikost plakátů, ani místa, určená pro výlep plakátů. Obzvlášť Starostové využili k výlepu ještě další plochy, které město za úplatu poskytuje a o dodržení velikosti už se vůbec nedá mluvit. Přesto, že pan starosta sám schvaloval usnesení rady města, které politické strany a sdružení omezuje, nějak na jeho dodržování zapomněl.

Volby se blíží a ukazuje se, že pravidla platí, ale jen pro někoho. Jestli budou Starostové dodržovat své volební sliby stejně jako pravidla, které sami vydávají…

Po urgenci naší místní organizace paní tajemnici MěÚ v Mimoni došlo k přelepní plakátů Starostů. Do dnešního dne (3.10.2016) však nebyly plakáty pro volební kampaň do krajských voleb změněny a jejich výlep nebyl nahrazen podle pravidel pro ČSSD. Proč se tak nestalo, nevíme.

Mgr. Šárka Krousová (TOP 09 Mimoň)

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme