TOP 09 posílá do Senátu za obvod Liberec lékaře Petera Hromádku

14. 6. 2016

Kandidátem TOP 09 pro letošní senátní volby v obvodu 34 - Liberec je přednosta chirurgického centra Krajské nemocnice v Liberci MUDr. Peter Hromádka. Jeho kandidaturu schválil včera krajský výbor TOP 09 v Libereckém kraji.

„Jsem stálým zastáncem politiky TOP 09. Nynější vláda prosazuje nebo se chystá prosadit zákony, které likvidují svobodu podnikání, zejména drobné podnikatele. Posiluje moc úředníků a ve snaze vše kontrolovat, obírá o soukromí i obyčejné občany. Vše opět směřuje k tomu, aby se občan stal závislým na státu, aby zapomněl na své svobodné hodnoty, možnosti a cíle. A pro občany Libereckého kraje chci zajistit dostupnost kvalitních zdravotních služeb ve všech jeho částech,“ uvedl ke své kandidatuře Peter Hromádka.

MUDr. Peter Hromádka, kandiduje jako nestraník. V současné době vykonává funkci přednosty chirurgického centra a primáře všeobecné chirurgie Krajské nemocnice Liberec. Je absolventem fakulty všeobecného lékařství Univerzity Karlovy Hradec Králové. Je členem mnoha odborných společností (Česká chirurgická společnost JEP, Hrudní sekce České chirurgické společnosti, ČLK). Pracoval i jako expediční lékař při expedicích do Himalájí – např. expedice Mount Everest 1996 a 10 let pracoval jako lékař záchranné služby. Je autorem mnoha odborných publikací a spoluautorem dvou odborných knih.

„Senátní volby považujeme za velmi důležité. Senát je totiž dnes jednou z posledních možností, kde se dá usměrňovat politika současné vládní koalice. I proto nabízíme voličům kvalitní osobnost a profesionála,“ řekl k nominaci František Gábor, předseda místní organizace TOP 09 v Liberci.

Martina Rambousková, krajská manažerka TOP 09 Liberecký kraj

Liberec 14. 6. 2016