Senátní volby Liberec 2010

Osobní stránky www.janmarusiak.cz

BANNER Jan Marušiak

Den otevřených dveří v Krajské nemocnici Liberec přilákal téměř tisícovku klientů

5. 10. 2010
Krajská nemocnice Liberec, a.s. připravila na sobotu 2. října 2010 Den otevřených dveří. Poprvé v historii tak zpřístupnila široké veřejnosti některá svá klinická pracoviště s praktickou ukázkou chodu špičkových diagnostických přístrojů. V čase od 9 do 15 hodin tak proudily davy zvědavců pod dohledem pověřených zaměstnanců například do prostor dětské a úrazové ambulance, operačních sálů, Kardiocentra či oddělení klinické biochemie. Konkrétně zde, na tomto pracovišti, mohli zájemci v Centrálním odběrovém sále, využít bezplatného měření hladiny cukru v krvi a krevního tlaku.

Senát - Výzva všem podporovatelům TOP 09 v Libereckém senátním obvodě

30. 9. 2010
Každý hlas je důležitý. Předvolební průzkumy agentury TIMA Liberec mne dávají reálnou šanci postupu do 2.kola voleb, když souboj o 2.postupujícího mezi mnou a panem Eichlerem je ke 30.9. vyrovnaný. Rozhodujících tedy bude posledních 14 dní.

BASEBALL BEZ HRANIC zahájil cévní chirurg

30. 9. 2010
V neděli 26.9. se uskutečnil v pořadí již 13.ročník mezinárodního turnaje handicapovaných sportovců v baseballu v obci Ktová u Turnova, kterého se zúčastnilo 50 handicapovaných dětí z Polska, Německa a České republiky.
Číst více

Parlamentnilisty.cz: Skandální zrušení liberecké „topky“. Pohled přímého účastníka

28. 9. 2010
ROZHOVOR Jedním z kandidátů do Senátu v Liberci je i lékař Jan Marušiak. Jeho kandidatura trvá navzdory problémům, kterým TOP 09 v Liberci čelí v souvislosti s volbami komunálními. Kvůli sporům byla zrušena dokonce celá místní organizace. Parlamentní listy.cz se pana Marušiaka ptaly i na tuto kauzu.
Číst více

Proč kandiduji do Senátu Parlamentu České republiky?

V průběhu roku 2009 a v roce letošním jsem zaznamenal nebývalý zájem mladých lidí o veřejné dění, o další vývoj v naší zemi a snahu nenechat politiky dělat špatná rozhodnutí pro jejich budoucnost. Tento trend nástupu mladé generace ve veřejné sféře a politice se projevil v květnových parlamentních volbách, kdy právě prvovoliči dali zřetelnou podporu modernímu pojetí stylu vlády, jasnému, inteligentnímu a vtipnému tahu volební kampaně a odmítli upocená prázdná gesta a fráze.

Jejich poselství pro nastupující politickou reprezentaci této země je zřetelné: „Nechovejte se ve Vašich funkcích jako kdyby Vám město, kraj či země patřily. Jste pověřeni správou společně sdíleného majetku a službou občanům, kteří Vás do Vašich pozic volili. Budete-li se nadále chovat jako majitelé radnic a krást ze společných statků za pomoci lidí nevalné pověsti, dáme hlas změně“

Po tom, co s jasným pravicovým programem oslovila veřejnost strana TOP 09, s předsedou, kterého si po dlouhé době váží i lidé, kteří s politikou nepřicházejí denně do styku, strana s ekonomickým programem, který zajistí do roku 2016 vyrovnaný rozpočet a vyvede zemi z dluhové pasti – po tom bylo zřetelné mé rozhodnutí pomoci při této výzvě, která se již nemusí opakovat.

V podzimích senátních a komunálních volbách je bezpodmínečně nutné potvrdit nastoupený trend změny ke transparentní politice vedené předními ekonomy této země, skutečnými odborníky, s jejichž programem bude vláda postupně snižovat zadlužení země a zahájí cestu k prosperitě. Je jedinečná příležitost, vytvořit na obecní a za 2 roky též krajské úrovni schopné a nezkorumpované týmy lidí, přenést trend změny zahájený na centrální úrovni do regionů, měst i malých obcí a s podporou mladé generace obrátit vývoj v zemi k prosperitě. Jedině tato cesta Vám zajistí svobodu, sebevědomí a konečně i hrdost na Českou republiku.

Svým hlasem k této prosperitě přispějete. Oslovte své známé, starší příbuzné a přijďte volit ve velkém počtu, využijte možnosti podílet se na změně v regionech a obcích. V senátorských volbách bude rozhodující druhé kolo, které se bude konat přesně týden po prvním a do kterého postoupí nejlepší 2 kandidáti, zvolené v kole prvním.

Nezapomeňte přijít k volbám 15.-16.10. ale i 22.-23.10.2010.

Primář MUDr.Jan Marušiak,PhD

primář - cévní chirurg

Kandidát do Senátu Parlamentu ČR za TOP 09

Životopis kandidáta zde