9. 4. 2015

Michal Prokop se narodil v roce 1970 v České Lípě, kde také vystudoval gymnázium. Poté absolvoval sociologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a později ještě doplňkové studium pro soudní tlumočníky na Právnické fakultě UK.

Již během studií se začal zabývat překládáním z angličtiny, jemuž se věnuje dodnes. V oblasti literárních překladů má za sebou přibližně osmdesát knih (ze známějších autorů například od Fredericka Forsytha, Nicka Hornbyho nebo Michaela Crichtona) a od roku 2007 působí také jako soudní překladatel a tlumočník.

Členem TOP 09 v České Lípě se stal v roce 2014. Důvodem k tomuto kroku bylo přesvědčení, že o změnu a lepší fungování politiky a veřejného dění může usilovat jedině člověk, který se aktivně zapojí do událostí kolem sebe. Nikdy nebyl v žádné jiné politické straně a pro TOP 09 se rozhodl kvůli tomu, že strana podle jeho názoru vhodně spojuje liberální a konzervativní přístupy, což v konečném důsledku bývá ve shodě se zdravým rozumem.

Michal Prokop je rozvedený a má syna ve školním věku. Mezi jeho zálibami zaujímá přední místo sport v mnoha podobách. Kromě jeho aktivního provozování se v rámci občanského sdružení dlouhodobě podílí na organizaci sportovních akcí a píše o nich do místního tisku. K dalším zájmům patří literatura, hudba, film a kultura obecně, turistika a cestování.

Štítky
Osobnosti: Michal Prokop
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme