23. 4. 2017
ODS včera zveřejnila svůj volební program, kde v kapitole Zahraniční věci a evropská politika je napsáno zrušíme povinnost přijmout euro.
 
Nedávno ministr financí Andrej Babiš z ANO jasně řekl, že nechce, aby se u nás společnou evropskou měnou platilo. Podle ekonomů to znamená, že zavedení eura se vzdaluje, pokud bude Babiš po volbách opět šéfem státní kasy, premiérem nebo bude mít jiné angažmá ve vládě.
 
Dnes 23. dubna dopoledne napsala na Facebooku Markéta Adamová z TOP 09: "Přijetí Eura až doženeme Západ, je fajn nápad. Jen nevím, jestli bez Eura někdy bohatí budem. Na Slovensku jde vidět, že se bohatne s Eurem."
 
Kurz české koruny je jednoznačně vychýlen ve prospěch exportu a nadnárodních firem proti domácímu obyvatelstvu. Reálný kurz je mnohem menší než 27 Kč za euro. Přijetím eura bychom byli bohatší, měli bychom větší produktivitu práce, vyšší HDP. Podle výpočtů se po zavedení eura můžeme mít až 2x lépe než nyní.
 
Ekonomiku máme navázanou na ostatní ekonomiky Evropské unie, zavedení eura by vedlo k ekonomické stabilitě země a došlo by ke snížení transakčních nákladů.
 
Naše ekonomika je na přijetí eura připravená, samotná procedura trvá 3 roky, takže by se tak mohlo stát nejdříve v roce 2020.
 
TOP 09 přijetí eura podporuje.

MUDr. Miloš Rejmont, místopředseda TOP 09 Libereckého kraje

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme