Účtenková loterie - vypočítavost Babiše

18. 12. 2016
Dle Babiše EET přinese do státní pokladny až 18 miliard Kč. Nevěřím tomu. Jen na kampaň šlo ze státní kasy téměř 30 miliónů. A za účtenkovou loterii, která začne v polovině příštího roku, bude vyhozeno dalších 85 miliónů, z toho 65 miliónů na výhry a 20 miliónů na propagaci. Na Slovensku EET skončila fiaskem, výběr DPH se navýšil jen o 8 miliónů eur.
 
Proč vznikla účtenková loterie neboli Účtenkovka? V říjnu příštího roku jsou volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, tak se domnívám, že Babiš si místo koblih ze svého bude kupovat voliče z podnikatelských peněz.
 
Opozice loterii oprávněně kritizuje. Např. místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 Michal Kučera se vyjádřil takto: "Z účtenkové loterie mně běhá mráz po zádech. Je to sázka na závist, která společnost ještě více rozdělí. Platit daně by měl každý a jejich neplacení je trestný čin. Ale elektronická evidence tržeb spojená s touto loterií rozhodně není správná cesta, jak v Česku narovnat podnikatelské prostředí".
 
Téměř polovina Čechů si nemyslí, že zavedení elektronické evidence tržeb přinese více peněz do státního rozpočtu. Dalších 17 procent sice v evidenci tržeb vidí zefektivnění výběru daní, ale zároveň s více penězi do státní pokladny kvůli obavám z krachu části podnikatelů nepočítá.

MUDr. Miloš Rejmont, lékař se zaměřením na diagnostiku prsou a náš podporovatel

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme