Rejmont (TOP 09): Jsem šokován, že Babišova firma chce podat stížnost na Českou republiku

30. 1. 2017
Včera jsem byl šokován tím, že ministr financí České republiky Andrej Babiš, který dělá vše pro to, aby byl předsedou vlády naší země, se v televizi "pochlubí", že jedna z jeho firem chce podat stížnost na Českou republiku. Připadá mi to jako nehoráznost.
 
V televizi Prima uvedl: "Budu bojovat za moje práva, protože mám právo vlastnit, jako každý český občan, mám právo podnikat a podílet se na věcech veřejných. A tady tradiční politické strany mi to zakazují. Samozřejmě budu bojovat za svá práva v České republice a jedna z firem Agrofertu příští týden podá stížnost Evropské komisi na podezření na porušení práva Evropské unie ze strany členského státu."
 
Dále uvedl: "Nemám povinnost sdělovat, co jsem nakupoval v roce 1993. Proč bych to dělal? Svlékl jsem se do slipů, ale pindíka vám ukazovat nebudu."
 
Existuje kniha Dušana Valka s názvem Počestný Andrej Babiš. V Protiproudu Petra Hájka se píše: "Bylo by to docela 'normální', pokud by peníze, jejichž prostřednictvím nyní Andrej Babiš monopolizuje krok za krokem svoji politickou moc v naší zemi, získal slovensko-český miliardář regulérním způsobem. Mnohé však ukazuje na to, že tento muž, který podle svých slov přišel 'napravovat zemi rozkradenou politiky', přišel ke svému pohádkovému bohatství velmi podivným způsobem. Metodami, které vzbuzují přinejmenším důvodné podezření. Právě tím se zabývá také 'zakázaná kniha' slovenského publicisty."
 
I David Ondráčka, šéf české pobočky Transparency International, zřejmě konečně Andreje Babiše prokoukl. Vystoupil v televizi DVTV. Reagoval i na to, že šéf hnutí ANO Babiš nemohl mít dost čistých zdaněných příjmů, aby mohl uhradit všechny své osobní výdaje a životní náklady. Upozornil na to nedávno server Echo24. Na to Ondráčka řekl: "To, že využil tuto výhodu – sice v době, kdy ještě nebyl v politice – tak částečně chucpe je. Zejména v situaci, kdy je ministrem financí a je zodpovědný za výběr daní a bojuje proti daňovým únikům na všech úrovních a tlačí, zavádí EET a tlačí na malé hospody, aby přiznávaly každou korunu, tak to je velmi problematická záležitost."
 
Dále David Ondráčka řekl: "To, co tady zejména Andrej Babiš svým vstupem do politiky vnesl, je úplné rozhození politického systému. Tři roky si myslím, že si s tím lámou hlavu novináři, analytici, opoziční politici, a nevědí jak s tím naložit. Došli k tomu, že se musí vytvořit trochu upravená pravidla hry jako je třeba ten zákon o střetu zájmů – lex Babiš – ale to ten systém není evidentně. Protože Andrej Babiš převede majetek na svěřenský fond, bude ho dále kontrolovat, vlastně se nezbaví svého vlivu ani na média, ani na svou firmu a ta nebude omezena."

MUDr. Miloš Rejmont, předseda RO TOP 09 Semily a lékař se zaměřením na diagnostiku prsou

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme