Rejmont (TOP 09): Bude po volbách Česká republika rudá?

23. 2. 2017
Předseda vlády a ČSSD Bohuslav Sobotka považuje bohumínské usnesení, které sociální demokracie přijala v roce 1995 a zakazuje jí spolupráci s KSČM, za přežité. Případná vládní koalice ČSSD s komunisty po příštích parlamentních volbách by podle něj tak nebyla problém.
 
Klíčový protikorupční závazek, který dali politici veřejnosti před volbami v roce 2013, poslanci pohřbili. Povinnost zveřejňovat smlouvy v registru smluv, aby mohly platit, se nakonec nemá týkat státních podniků. Byl prosazen a schválen právě hlasy sociálních demokratů a komunistů. K nim se připojili lidovci (podle hesla kam vítr, tam plášť) a k mému nemilému překvapení i ODS.
 
S dlouho komunisty propagovanou progresívní daní vyrukovala ČSSD, která chce zavést 4 daňová pásma 12, 15, 25 a 32 procent počítané ze super hrubé mzdy. Bude to znamenat větší odliv mozků. Např. průzkum mezi studenty českých lékařských fakult ukázal, že 27% mediků (a může být hůře) plánuje po skončení studia pracovat v zahraničí.
 
Případnou povolební koalici ANO s komunisty dlouhodobě mlží Babiš. Např. v září 2016 pro Týden prohlásil: "Určitě bychom tam s nimi být nechtěli. Ale pokud vznikne po volbách nějaká situace, tak budeme vyjednávat se všemi. Proč bychom měli komunisty ignorovat? Jaký je k tomu důvod?"
 
Prezident Miloš Zeman nevyloučil, že by jmenoval vládu i se zástupci komunistů.
 
Bude po říjnových volbách 2017 naše země zase rudá?
Doufám, že ne.

MUDr. Miloš Rejmont, předseda RO TOP 09 Semily

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme