Mocenské duo Zeman-Babiš

19. 12. 2016
Prezident Miloš Zeman dnes 19. 12. 2016 vrátil poslancům novelu zákona o střetu zájmů, protože by omezila i ministra financí a šéfa ANO Andreje Babiše. Když poslanci Zemana přehlasují a zákon znovu potvrdí, obrátí se prezident podle mluvčího Jiřího Ovčáčka na Ústavní soud.
 
Politici v tom vidí důkaz sbližování Zemana s Babišem. Já si myslím, že jejich sbližování začalo již mnohem dříve. Při privatizaci Unipetrolu.
 
Privatizace Unipetrolu probíhala ve dvou etapách. Na první se podílela v roce 2001 vláda Miloše Zemana, která rozhodla o zahájení privatizace majoritního státního podílu. Hlavním zájemcem byl Andrej Babiš s menším polským společníkem PKN ORLEN, v níž vlastnil polský podnikatel Jan Kulczyk sice jen šest procent, ale kterou kompletně ovládali jeho lidé. I když mezirezortní privatizační komise doporučila jako vítěze britskou společnost Rotch Energy, která nabídla 444 miliónů eur (tehdy asi 14,5 miliardy Kč), Zemanova vláda v prosinci 2001 rozhodla o prodeji Unipetrolu české společnosti Agrofert (a PKN ORLEN) jen za 361 miliónů eur (tehdy asi 11,7 miliardy Kč). Rozhodnutí Zemanovy vlády bylo přinejmenším velmi podivné...
 
Jak rozbít mocenské duo Zeman-Babiš? V říjnu 2017 ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR nevolit Babišovo ANO a v lednu 2018 v prezidentských volbách nevolit Zemana.

MUDr. Miloš Rejmont, lékař se zaměřením na diagnostiku prsou a náš podporovatel

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme