13. 3. 2017
1. Miloš Zeman oznámil opětovnou kandidaturu na prezidenta. I přes viditelně ne ideální zdravotní stav. Zřejmě na jeho rozhodování měly velký vliv úzké finanční skupiny, které potřebují dobré vztahy s Ruskem a Čínou.
 
2. Audit Babišových dluhopisů. Podle zprávy auditorských firem Ernst & Young a PwC, které vycházejí z podkladů od Babiše, získal chybějící částku prodejem svých vlastních firem Profrost, Afeed a Afeed CZ. Při dokazování svých příjmů ale neuvedl, že tyto své firmy prodal své firmě Agrofert. Důkazem jsou zápisy na oficiálním serveru ministerstva spravedlnosti „justice.cz“. Obě auditorské firmy přiznaly, že plnohodnotný audit by mohl vyústit v jiný závěr. Nelze vyloučit, že i takový, který by byl vůči Babišovi méně příznivý. Mě bude zajímat výsledek detektivů ze sekce závažné hospodářské trestné činnosti a korupce vloni vzniklé Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ), která dluhopisy prošetřuje. Navíc Babiš hlásá, že daně se platit mají, on sám je z výnosů dluhopisů neodváděl.
 
3. Sjezd ČSSD opět potvrdil předsedou strany Bohuslava Sobotku. Ten prohlásil, že buď budou nejsilnější stranou vlády, nebo skončí v opozici. Jediný případný koaliční partner ANO je tak jen KSČM? Nebo se najde nějaká další kolaborantská strana? Nebo bude Babiš vyšachován koalicí demokratických stran? Kéž by.
 
4. Petice za odvolání Andreje Babiše, ministra financí ČR. Zatím ji podepsalo přes 9 000 lidí. Také jsem ji podepsal.
 
5. TOP 09 má dle agentury Median 7 procent. 26. ledna jsme měli dle agentury STEM 4,6 procenta. Máme Vizi 2030. Procenta by měla stále stoupat.

MUDr. Miloš Rejmont, místopředseda TOP 09 Libereckého kraje

Štítky
Osobnosti: Miloš Rejmont
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme