Z jičínského úřadu odstoupili místostarosta a radní Tomáš Frýba a radní Daniel Novotný

2. 4. 2012

Místostarosta a radní Tomáš Frýba (TOP09) odstoupil 27. 2. 2012ze svých funkcí. Městskou radu opustil i jeho straník Daniel Novotný.

Oba zůstávají v zastupitelstvu. „Odstoupil jsem, jak jsme deklarovali hned od našeho odchodu z koalice s ODS a ČSSD. „Chtěli jsme to vydržet až do dalšího zastupitelstva a zachovat tak bezproblémový chod města,“ řekl redakci bývalý místostarosta Tomáš Frýba. Podle něj by bylo nesprávné snažit se dělat koalici s ostatními stranami a přitom setrvávat ve spolupráci v radě na postu místostarosty.

„Zánik důvěry v radě a antipatie jejích členů je už tak velká, že nemá smysl, abych v radě zůstával. Podle mne není taková rada ani schopna správně a normálně fungovat," vysvětlil Daniel Novotný s tím, že vše vrcholí osobními útoky, a tak nemá smysl ve funkci zůstávat.

Ze sedmičlenné rady je nyní pětičlenná a podle zákona je stále schopná rozhodovat. „Určitou dobu takto může fungovat. Neberu hru všechno vyřešit dnes a teď. Hledejme kompromisy, na kterých se dohodnout,“ dodal starosta.

K rozpadu koalice ODS, ČSSD a TOP09 došlo vypovězením koaliční smlouvy ze strany TOP09 kvůli dlouhodobým názorovým střetům. Ke konečnému činu došlo po kauze ohledně odposlechů Technických služeb v Jičíně.

Zuzana Koulová
Moje Jičínsko
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme