TOP 09 vystoupila z koalice ve vedení města Jičína

8. 2. 2012

TOP 09 v čele s místostarostou Tomášem Frýbou vypověděla koaliční smlouvu s ODS a ČSSD ve vedení města Jičína poté, co ji občanští demokraté obvinili z pokusu o tajný monitoring internetu v technických službách a elektronické komunikace mezi podnikem a radnicí. „Takové nařčení odmítám. Kauza byla vyvolána pouze za účelem zdiskreditovat TOP 09,“ uvádí místostarosta Tomáš Frýba.

„Jsme obviňováni z věcí, které se nestaly. S kolegou Danielem Novotným a dalšími členy TOP 09 jsme se proto rozhodli vypovědět koaliční smlouvu, protože ve spolupráci nejsme ochotni za těchto podmínek a vztahů dále pokračovat," prohlásil Frýba.

Jičínská TOP 09 nepopírá, že má zájem prosadit řadu opatření, včetně monitoringu využívání internetové sítě v technických službách, který už řadu let funguje na městském úřadě.
Radní za TOP 09 Daniel Novotný zároveň zdůraznil, že zařízení by v případě uvedení do provozu monitorovalo pouze internetový provoz, zda například v pracovní době zaměstnanci sledují Facebook namísto svých pracovních povinností. "Rozhodně nehrozí, že by tím docházelo k porušování listovního tajemství, jak bylo lživě uvedeno v reportáži na ČT 1," řekl Novotný.

"Je velmi pravděpodobné, že stávající koalici zcela opustíme a budeme jednat s ostatními stranami. Určitě ale nechceme ochromit chod města," řekl Frýba. Zástupci ostatních opozičních stran prozatím vyčkávají, jak se situace dál vyvine. Vyhrocenou situací se budou zastupitelé zabývat na nejbližším veřejném zasedání na konci února.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme