Nová linka trolejbusů povede k bytovým domům Na Plachtě

20. 2. 2017
Každá rozvíjející se čtvrť potřebuje také dobré dopravní spojení se zbytkem města. V hradecké lokalitě Na Plachtě, kde se nachází nové bytové domy, by se měla situace brzy zlepšit. Už v příštím roce by tam mohly zajíždět trolejbusy MHD s pomocným bateriovým pohonem.
Aby mohl podnik provozovat tyto trolejbusy na nové lince již příští rok, chystá se město v těchto místech vybudovat dvě provizorní zastávky.
Ty budou předetapou hlavního projektu, který je nyní v přípravné fázi. Jde konkrétně o získávání pozemků pro výstavbu stezek pro pěší a cyklisty, přechodů pro chodce, úpravu křižovatky Na Brně a výstavbu stálých zastávek. Cílem projektu je propojení ulice Na Brně a nově vznikající lokality s bytovými domy Na Plachtě.
Pokud chceme dopravně obsloužit tuto lokalitu, je třeba, abychom vybudovali chodníky, přechody pro chodce, komunikace a provedli veškeré stavební úpravy tak, aby byly v souladu s platnou legislativou a zajistily maximální bezpečnost pro všechny,“ popisuje budoucí investici města náměstek primátora JindřichVedlich(TOP 09).
V ulici Na Brně a u technických služeb by měly vzniknout nové zastávky a konečná bude v ulici U Parku mezi kruhovými objezdy. Nová linka by měla být v provozu od února 2018.

Pardubický dení
rubrika Od sousedů

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme