Město postaví v Březhradě dobrovolným hasičům zbrojnici

15. 2. 2017
Pokud vše půjde dobře, mohla by stavba, která bude umístěna v místě stávající cvičné louky, začít letos v létě.

Až devadesát procent uznatelných výdajů, tedy přibližně dvanáct milionů korun, hodlá na výstavbu zbrusu nové hasičské zbrojnice pro dobrovolné hasiče čerpat z Integrovaného regionálního operačního programu město Hradec Králové. Dotace už byla městu schválena.

Město Hradec Králové, které je investorem zbrojnice pro jednotku sboru dobrovolných hasičů v Březhradě, nyní připravuje na zhotovitele díla výběrové řízení.

Předpokládáme, že samotná stavba by mohla začít letos v létě a hotovo by mohlo být na sklonku léta příštího roku,“ přibližuje časový harmonogram stavebních prací JindřichVedlich. Zázemí zdejší městem zřizovaní dobrovolní hasiči potřebují. „Dojde k výstavbě zcela nového objektu s cílem vytvořit lepší podmínky pro hasiče, kteří vyjíždějí k ostrým zásahům při mimořádných událostech spojených se suchem a haváriemi nebezpečných látek k záchraně životů a zdraví, majetku a podobně,“ vysvětluje JindřichVedlich.

Peníze z loterií chce Hradec Králové věnovat sportovcům

Městu už dotace ve výši 90 % celkových způsobilých výdajů z Integrovaného regionálního operačního programu byla schválena. „Předběžně tedy počítáme, že pokud vše půjde dobře, mohlo by město na výstavbu tohoto díla vynaložit částku zbytkovou, tedy zhruba čtyři miliony korun,“ vypočítává JindřichVedlich.

Kralovehradekenovinky.cz informovala Magdaléna Vlčková, tisková mluvčí Magistrátu města Hradec Králové. 

kralovehradeckenovinky.cz
rubrika Regiony

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme