Hradec chce předělat křižovatku Fortna

22. 3. 2017
Přestavbu frekventované křižovatky Fortna a přilehlého území v centru začala chystat hradecká radnice. Fortnou prochází vnitřní silniční okruh kolem historického jádra města a také je na ní důležitý přestupní uzel městské hromadné dopravy. Odhad nákladů na přestavbu lokality je asi 15 milionů korun, město na to hodlá získat dotaci z fondů EU.
Uspořádání křižovatky Fortna a jejího okolí není teď pro chodce moc bezpečné. Řidiči při průjezdu musejí být velmi opatrní, na křižovatce a před přechodem pro chodce se ve špičkách tvoří kolony.
Městská rada včera rozhodla o vypracování studie, která by měla ukázat možné varianty změn Fortny a okolí. Studie bude řešit území od městských hradeb až k mostu přes Orlici. „Chodci, cyklisté i řidiči by se měli cítit bezpečněji a zároveň by měla být zajištěna plynulá dopravní obslužnost. Podpořena by měla být nemotorová doprava,“ uvedl náměstek primátora JindřichVedlich(TOP 09).
Zatím poslední velkou investicí města do plynulosti dopravy bylo loňské dokončení přestavby křižovatky Koruna. Nákladem 128 milionů korun ji stavaři přebudovali z průsečné křižovatky řízené semafory na kruhový objezd. 

Mladá Fronta DNES
Hradecký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme