4. 11. 2016
Sobotka – Další nepříjemnosti čekají na řidiče od pondělí při průjezdu městem. Z důvodu výstavby kanalizace v ulici Na Celné je tento úsek až do 6. listopadu pro dopravu kompletně uzavřen. Ze stejného důvodu neprojedete ani Turnovskou ulicí, která by měla být znovu otevřena 31. října. Objízdná trasa ulice Na Celné pro automobily do tří a půl tun je vedena ulicí U Stadionu a nezpevněnou spojovací cestou, která vede z jejího konce a na Celné ústí za rodinným domem. Na této trase je doprava řízena semafory. Dle vyjádření zástupce společnosti Stavoka Kosice, která výstavbu kanalizace pro VOS a.s. Jičín realizuje, není oficiální objízdná trasa pro nákladní dopravu vytyčena. Nákladní automobily a autobusy se do Libošovic ze Sobotky dostanou buď přes Mladějov, Roveň a Malechovice nebo přes Horní Bousov, Dobšín, Dobšice a Rytířovu Lhotu. 
Z Turnovské ulice objížďka vede přes Jičínskou a Předměstskou. Výstavba kanalizace je investiční akcí VOS Jičín. Podle starostyLubora Jenčka už její výměna byla namístě. 
V této ulici byla kanalizace ze tří různých materiálů a různého stáří. Velkou výhodou nového řadu bude především jeho vyústění do čistírny odpadních vod v Oseku,“ uvedl starosta. 
Práce vyjdou odhadem na šest miliónů. 

Jičínský deník

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme