Zastupitelé v Týništi odvolali starostku

Město má nové vedení

14. 12. 2016
Nový starosta Libor Koldinský chce změnit hlavně komunikaci. 

Týniště n. Orl. – To, že v pondělí na zasedání zastupitelstva v Týništi nad Orlicí vystoupí opoziční zastupitelé s návrhem na její odvolání, prý dosavadní starostka města Jana Galbičková nečekala. „Konkrétní důvod mého sesazení z funkce neznám. O svou budoucnost se díky svým podnikatelským aktivitám neobávám,“ svěřila Deníku Galbičková. 
A jak to bude s budoucností města Týniště, ukáže všem nově zvolený starosta Libor Koldinský z TOP 09, který bude fyzicky v úřadu od 2. ledna příštího roku. 
Ten se ujal i vedení zasedání městské rady ještě téhož večera, tentokrát již bez odvolané starostky. „Jako nový starosta bych chtěl úplně změnit hlavně komunikaci – s městskými příspěvkovými organizacemi, úředníky, zastupiteli a občany,“ uvádí Koldinský, podle kterého právě špatná komunikace zlomila jeho předchůdkyni vaz. 
Svou roli v těchto politických rošádách pravděpodobně sehrála i situace v Kulturním centru Týniště nad Orlicí, které stále hledá nového ředitele. Nový starosta po Galbičkové odpovědnost za vedení centra nepřevezme, byl by rád, aby byla určena osoba, která bude na přechodnou dobu vedení centra zastupovat: „Kulturní centrum potřebuje, aby ho vedla pověřená osoba, která by tam mohla být i fyzicky a problematice se věnovala.“ 

Rychnovský deník
Kateřina Janečková

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme