Východní tribuna už je zčásti hotová

Zlín votroci nestihnou

9. 9. 2016
Úpravy tribuny kvůli požadavkům 1. ligy už jsou téměř hotové.

Hradec Králové – O krok blíže jsou k nástupu do fotbalových bitev na vlastním trávníků královéhradečtí votroci. Dodavatelská firma totiž tento týden dokončila jednu část přestavby východní tribuny, která je nutná kvůli podmínkám Fotbalové asociace České republiky.
Speciálního nátěru se dočkaly veškeré sedačky, lavice a podlaha tribuny. Domácí fanoušci si budou moci užít nového kotle a zredukován byl počet míst v sektoru pro hostující fanoušky, vejde se do něj 220 lidí. Přibyla také bezpečnostní zábradlí a místo první řady tribuny najdou diváci plachty.
„Jsem rád, že vše klaplo, tak jak bylo domluveno. Nyní zbývají dodělat prostory VIP a novinářů,“ řekl při podepisování předávacích protokolů ředitel klubu Richard Jukl.

PODLE PLÁNU

Kompletně hotová tribuna by měla být 29. září. „Určitě se termín neprodlouží, naopak děláme vše, aby bylo hotovo dříve. Konstrukce už je postavená, teď pracují na sociálním zařízením, podlahy a další věci,“ potvrdil náměstek primátora JindřichVedlich.
Hradečtí fotbalisté už dvakrát sehráli své domácí zápasy na hřišti v Mladé Boleslavi. Ještě je tam čeká 10. září bitva proti Příbrami a o čtrnáct dní později Zlín.
„Mysleli jsme si, že utkání se Zlínem stihneme již doma. Ale ono to tak jednoduché nebude. Spíše se kloním k prvnímu utkání pod lízátky proti Slavii. Vše se ale mění den, co den. Uvidíme. Zlín je přání, realita může být jiná,“ dodal Jukl. Město také připravuje stavbu nového stadionu, která by mohla začít v druhé polovině příštího roku. „Dořešili jsme napojení sítí, v nejbližších dnech získáme vyjádření orgánů státní správy a požádáme o územní rozhodnutí.
Na stadionu jsme včera konzultovali některé věci s projektantem, který je místopředsedou licenční komise fotbalové asociace. Například kam umístit kamery na brankové čáře,“ zakončil Vedlich. 

Hradecký deník
Jan Pruška

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme