TOP 09 představila pětici kandidátů do kraje

a kandidáta do Senátu za obvod Jičín

13. 6. 2016

TOP 09 dnes představila prvních pět kandidátů pro podzimní krajské volby a také kandidáta do Senátu v obvodě Jičín. Lídrem krajské kandidátky, kterou podpoří strana LES, se stal poslanec a exministr Leoš Heger.  Do Senátu vyšle TOP 09 Tomáše Czernina. Kandidáty osobně podpořil předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Aktivní zapojení do krajské politiky jsem akceptoval v době, kdy je pravice na naší politické scéně oslabena. V zemi se začínají ozývat hlasy, které zpochybňují polistopadový vývoj a odklon od budování komunistického socialismu. Svůj postoj jsem přehodnotil také proto, že naše politická strana musí být v krajské politice viditelnější.  Je to i moje osobní vyjádření důvěry v politiku TOP 09. Politiky, která chce společně s ostatními demokratickými stranami i nadále vést naši zemi směrem na Západ a zajišťovat její bezpečí i stabilitu bez toho, aby se vracela do imperiální náruče Ruské federace,“ uvedl lídr kandidátky poslanec Leoš Heger.

Mezi prvními pěti kandidáty, které TOP 09 nabízí voličům je také Aleš Cabicar, předseda krajské organizace TOP 09 a ředitel letecké show CIAF; Milan Sommer, radní a předseda finančního výboru města Hradce Králové, Zdeněk Švorc, starosta obce Staré Hrady a ředitel základní školy v Dobřanech Jan Grulich. Kandidáti TOP 09 mají v těchto volbách podporu Liberálně ekologické strany (LES), kterou dnes médiím prezentoval člen předsednictva Jan Balcar.

Kandidátem TOP 09 do Senátu v obvodu Jičín je místostarosta obce Dymokury Tomáš Czernin. „Po sametové revoluci se všechny mé sny naplnily a já si uvědomuji, že za to něco dlužím vlasti a společnosti. S manželkou se podílím na charitativním díle a jsem ochoten se angažovat i v politice. Mým snem je spravedlivý stát, ve kterém žijí svobodní občané. Ti, kterým se daří lépe, jsou přirozeně motivováni k tomu, aby mysleli na ty, kterým se tak dobře nedaří, obzvlášť na ty kteří se bez pomoci druhých neobejdou,“ řekl Tomáš Czernin.

Kandidáty podpořil předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Výběr kandidátů pro nadcházející volby, v čele s lídrem Leošem Hegerem a kandidátem do Senátu Tomášem Czerninem, považuji za maximálně zodpovědný. Volby budou představovat referendum občanů o tom, jak si přejí uspořádat společnost. Zda si vyberou model několika oligarchů propojených se státní správou nebo model svobodné společnosti, ze které každý podle svých sil a schopností profituje,“ uvedl Miroslav Kalousek. Předseda krajské TOP 09 Aleš Cabicar jeho podporu ocenil a dodal: „Myslím si, že se krajskému výboru TOP 09 podařilo sestavit ve spolupráci s regiony velmi pestrou a kvalitní kandidátní listinu, která má šanci oslovit občany a nabídnout jim kvalitní a profesionální vedení Královéhradeckého kraje. Je důležité udržet princip volné soutěže, proevropsky orientované prostředí a omezit autoritářské a svobodu omezující snahy, které bohužel vidíme a cítíme v krocích současné vlády.“

Romana Putnová
krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme