Obnova Úprkovy ulice v Malšovicích bude stát čtyři miliony

17. 7. 2016
Nové chodníky, přechody pro chodce, zastávky MHD a další novinky by se do konce roku měly objevit v Úprkově ulici v Malšovicích v Hradci Králové.

Komunikace je ve vlastnictví Královéhradeckého kraje, který plánuje její rekonstrukci a souběžně s ní se zde do oprav svého majetku pustí i město. Omezení pro řidiče vozidel, cyklisty, cestující MHD či chodce potrvá zhruba 130 dní. Uvedla pro Kralovehradeckenovinky.cz Magdaléna Vlčková, tisková mluvčí Magistrátu města Hradce Králové.

S Královéhradeckým krajem jsme časově sladili své plány a do oprav bychom se měli pustit souběžně. Město by mělo do konce roku vybudovat nové chodníky včetně odvodnění a sadových úprav, přechody pro chodce s přisvětlením a součástí rekonstrukce by mělo být i odvedení dešťových vod. Nové by měly být i zastávky MHD, sjezdy k jednotlivým nemovitostem a zálivy pro krátkodobá odstavení vozidel,“ prozrazuje plány města náměstek primátora Jindřich Vedlich. Dodává, že stavební práce město vyjdou na zhruba čtyři miliony korun bez daně a firma, která by se stavebních prací měla ujmout, na ně ze smlouvy má 130 kalendářních dní. „Další postup je nyní v rukou kraje, který je hlavním investorem rekonstrukce komunikace. Doufáme, že vše proběhne podle časového plánu,“ dodává Jindřich Vedlich.

Stavební práce v Úprkově ulici by měly začít příští týden ve čtvrtek 21. července 2016 a měly by být hotovy začátkem října. Komunikace se bude opravovat za úplné uzavírky a vyloučení provozu. Řidiči tak musí počítat s obousměrnou objízdnou trasou, která je navržena v Malšovicích v trase ulic Náhon - Na Drahách – Úprkova a zpět,“ uvádí Martina Götzová, mluvčí Královéhradeckého kraje.

Omezení se po dobu stavebních prací dotknou i provozu MHD, autobusové linky číslo 11 a 17 pojedou po objízdné trase. Zastávka Úprkova nebude obsluhována a náhradní stanicí se dočasně stane zastávka Na Kotli.

Linky č. 11 a 17 budou na objízdné trase zastavovat také na zastávkách NÁHON a HUSŮV POMNÍK. Zastávka linky č. 11 MALŠOVICE - U ČECHŮ bude přesunuta do ulice Na Drahách a bude sloučena s nástupní zastávkou pro linku č. 7. Vzhledem k prodloužení trasy linek č. 11 a 17, které si uzávěra vynutí, může dojít ke zpoždění. Dopravní podnik města Hradce Králové bude výlukový stav monitorovat a v případě nutnosti zavede potřebná opatření. 
kralovehradeckenovinky.cz
Regiony
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme