Nová přístavba ozdravovny začala sloužit dětem

Peníze na ni získal kraj z dražby

15. 12. 2016

Královéhradecký kraj usiluje o maximální hospodárnost při nakládání se svěřeným majetkem. Za tímto účelem využívá k prodeji nepotřebného majetku veřejné dražby. Zisk z jedné takové, která se uskutečnila vloni, byl použit na stavební úpravy ozdravovny Les Království v Novém Nemojově u Dvora Králové nad Labem. Náklady činily 10,6 milionu korun bez daně.

Přestavěná ozdravovna byla dnes dopoledne slavnostně uvedena do provozu. Zbourání staré přístavby a výstavba nové vyřešila nedostatek prostorů a jejich špatné uspořádání.

„Práce začaly letos v únoru a podle původního předpokladu se vše stihlo do deseti měsíců. Veškeré náklady se podařilo pokrýt výtěžkem z loňské veřejné dražby bývalé ozdravovny ve Špindlerově Mlýně,“ uvedl radní pro investice Václav Řehoř.

Samotné hlavní budovy ozdravovny se úpravy netýkaly. Její přístavba ale byla zbourána a nahrazena novou. Důvodem byl především technický stav, který již byl místy havarijní. Nevyhovující byly také dosavadní dispozice. Podobné je to s novým spojovacím krčkem, který byl rozšířen o prostory pro společenskou místnost a hernu.

 „V ozdravovně poskytujeme dětem zdravotní a výchovnou péči prostřednictvím několikatýdenních ozdravných pobytů, které jsou hrazeny pojišťovnou. Zařízení ale slouží rovněž dětem, o něž se z různých důvodů nemá kdo starat, nebo jim nelze ze sociálních důvodů zajistit péči ve vlastní rodině. Jsem proto rád, že k této investici mohlo dojít,“ doplnil náměstek hejtmana Aleš Cabicar, který je odpovědný za oblast zdravotnictví.

Michal Friček
odbor kanceláře hejtmana, tiskové oddělení

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme