Mláďata tygrů v ZOO Dvůr Králové pokřtil Leoš Heger

12. 9. 2012

V sobotu 8. září pokřtil ministr zdravotnictví Leoš Heger v ZOO ve Dvoře Králové nad Labem tři koťata tygra ussurijského, vzácného a ohroženého druhu zvířat. Tygřata se narodila 9. července a nyní – v den pátých narozenin své matky - dostala jména Tiber, Oliver a Patricie, což v překladu znamená čestný, ctící tradici a urozená. Podle zkušených ošetřovatelek jsou koťata největší a nejdivočejší, která u tygrů pamatují.

„Členové TOP 09 ve Dvoře Králové nad Labem vybrali vhodná a výstižná jména. Dík patří autoru nápadu Robertu Fajfrovi z Trutnova,“ uvedl Leoš Heger. Při přípitku byl slyšet jejich křik za skleněnou ohradou a ministr poznamenal, že z jejich chuti do života a pohyblivosti bychom si měli vzít příklad. Protože právě pohyb nás udržuje zdravými a dobře naladěnými. „Nikdy jsem netušil, že se stanu kmotrem tygrů, stejně jako jsem netušil, že se stanu ministrem zdravotnictví,“ prohlásil s úsměvem a vyjádřil přání, aby se jím pokřtění tygříci a tygřice dožili dlouhého věku. Dodal, že bude muset s vnoučaty do ZOO zavítat častěji. Následoval slavnostní přípitek a předání osvědčení o adopci tygří matky Niny, kterou za MO TOP 09 ve Dvoře Králové nad Labem převzal Zdeněk Vondra. Po ukončení formální části křtin měl pan Heger možnost navštívit koťata v jejich výběhu, matka byla po tu dobu oddělena v expozici. Vznikly tady vzácné fotografie a filmové záběry, protože příležitost pohladit si malého tygříka nemá asi žádný z ministrů každý den.

Zdeněk Vondra, Emil Kudrnovský, Miloš Dohnálek

Leoš Heger si s doprovodem z vedení ZOO a dalšími kolegy z TOP 09 projel unikátní safari a projevil nadšení z toho, v jaké pohodě tam zvířata žijí a jak je o ně postaráno. Vyjádřil přesvědčení, že se ZOO vyrovná s různými nepříjemnými kauzami.

Zdenka Hanyšová Celá
Komunikace s veřejností
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme