Místa pro sport se rozrůstají

28. 11. 2016
Letos vybudovali dvě nová hřiště. Na kurtech stavějí nové zázemí 

Červený Kostelec – Přimět občany města k vyšší pohybové aktivitě zajistí jedině dostatek prostorů vhodných pro pohyb na zdravém vzduchu a sportování. Toho si jsou vědomi i na červenokostelecké radnici a každoročně uvolňují finanční prostředky na budování cyklostezek či sportovišť. 
Ani letošní rok nebyl vyjímkou. Hned na jaře se začalo s budováním nového víceúčelové hřiště s umělým povrchem za Základní školou v Horním Kostelci. Hřiště už je dokončené a plně v provozu. V dopoledních hodinách je k dispozici pro potřeby školy a odpoledne i o víkendech hřiště využívají zdejší spolky, ale i místní občané na míčové hry. 
Další nové hřiště se letos budovalo na „Sokoláku“ u sídliště Větrník. „Zjistili jsme, že je velká poptávka, zejména ze strany místních mladíků, po venkovní posilovně. Velice si přáli vybudovat workoutové hřiště. Po schválení jsme tedy přistoupili k jeho realizaci,“ vysvětlil starosta Rostislav Petrák. Jedná se o konstrukce, na kterých se posiluje vlastním tělem. Hřiště bylo veřejnosti předáno do užívání začátkem podzimu. „Současné počasí už tolik cvičení venku nepřeje, ale pokud bylo tepleji, bylo hřiště neustále obsazené. Ukázalo se, že to byla správná investice, která přispěje ke zdravému pohybu,“ pochvaloval si starosta. 
Další velkou investicí do sportu je budování zázemí na tenisových kurtech. Jedná se o novou budovu stavěnou na zelené louce, která nahradí stávající, už chátrající zázemí, které se prý postavilo jako provizorní. „Akce je zcela hrazená z rozpočtu města. Dotace se na toto zařízení nepodařila získat. Budovat se začalo v letošním roce a hrubá stavba už je dokončená. Nyní se pracuje uvnitř a celý objekt by měl být dokončen pravděpodobně v prvním čtvrtletí příštího roku,“ vysvětlil starosta. 

Stávající zázemí tenisových kurtů využívá prozatím stavební firma a po dokončení stavebních prací bude objekt odstraněn. 
Nyní jednáme s firmou o možnosti, zda by objekt přes zimu temperovala, aby mokré procesy, jako jsou nedávno zhotovené podlahy pořídily vyschnout. Stavba by dokonale vyschla a drobné vnitřní práce se tak můžou dělat i přes zimu. 
Jelikož vše hradíme z rozpočtu, tak nejsme tlačeni žádným termínem. Budova se začne využívat ve chvíli, kdy bude kompletně dokončena a dovolí to počasí,“ doplnil starosta. 
Toto jsou pouze tři objekty, které jsou vidět. Intenzivně se ale pracuje na přípravě dalších, které se budou postupně realizovat. 
Jednou z velkých akcí, která se připravuje, je kompletní rekonstrukce zázemí na fotbalovém stadionu. K realizaci se rovněž připravují cyklostezky, které poslouží i bruslařům. 

Náchodský deník
titulní strana

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme