Italové mají zájem o FC Hradec Králové

15. 8. 2016
Bohumil KLEPETKO, moderátor
--------------------
O městský fotbalový klub v Hradci Králové, který se vrátil do 1. ligy, projevili nečekaně zájem investoři z Itálie. Radnice se prodeji akcií nebrání, naopak klubu, který dotuje, chce zajistit větší finanční stabilitu a samostatnost. A tak se jedná. Téma sleduje Vlastimil Weiner. Vlastimile, jakou nabídku italští zájemci o hradecký FC od města dostali?

Vlastimil WEINER, redaktor
--------------------
To jsme se chtěli dozvědět od italského investora, finančníka, auditora, pana Alessandra Barilliho. Konkrétní odpověď jsme dostali až od zástupce hradecké radnice, která zatím vlastní 100 % akcií klubu a která ho ročně dotuje částkou 20 milionů korun.

Alessandro BARILLI, podnikatel, Itálie
--------------------
Není pro to ten pravý okamžik.

Jindřich VEDLICH, náměstek primátora, Hradec Králové /TOP 09/
--------------------
Nabídli jsme italské straně jednu třetinu akcií fotbalového klubu po dobu 2 let. Poté se k tomu můžeme znovu vrátit a akcie navýšit. Italská strana si vzala čas na rozmyšlenou a zhruba za tři týdny se s nimi sejdeme a budeme pokračovat v jednání.

Vlastimil WEINER, redaktor
--------------------
Model je takový, že by Italové za třetinový balík akcií zaplatili přibližně 5,5 milionu korun. Museli by ale o 20 milionů korun navýšit roční rozpočet klubu, tedy si o třetinu a tyhle peníze by klub podle svého ředitele Richarda Jukla použil na nákup hráčských posil.

Bohumil KLEPETKO, moderátor
--------------------
A Vlastimile, ti italští investoři, zájemci o královéhradecký prvoligový klub, o koho jde? Máš o tom bližší informace a co je k té investici vede? Jaké záměry s klubem mají?

Vlastimil WEINER, redaktor
--------------------
Tak, to jsou těžko zodpověditelné otázky. Nejen pro radnici, ale i pro mě. Víme, že tu skupinu investorů vede již zmíněný Alessandro Barilli, finančník, auditor, podnikatel, bývalý basketbalista, milovník kopané. Do loňského roku předseda druholigového italského klubu Regana, z města /nesrozumitelné/. Jinak jsou Italové otazníkem i pro radnici a zaskočili hradeckou radnici, protože ta dosud marně hledá odpovědi na otázky, co Italy motivuje a jaké záměry s klubem mají. Dnes jsem kontaktoval také italské novináře, ale ani ti nevěděli víc, ale okamžitě projevili zájem o české aktivity pana Alessandra Barelliho. Tou motivací může být třeba stavba nového stadionu za 400 milionů korun z městských peněz, ta má začít v příštím roce. Italové se také hodně zajímali o výchovu mladých talentů, která se hradeckému klubu daří. Jinak ten stadion pod lízátky, kde v tuto chvíli stojím, tak ten se v tuto chvíli narychlo opravuje, aby hradecký klub splnil technické podmínky účasti v první lize. Proto musí čtyři kola v domácím prostředí tady vynechat a zápasy odehrát v Mladé Boleslavi, aby se sem mohl, byť do provizoria zase v říjnu vrátit.

ČT1
Události v Regionech

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme