Hradecká radnice chce dál bořit bariéry

9. 9. 2016
Hradec Králové – Hradecká radnice chce do dvou let ještě více zpříjemnit pohyb po krajské metropoli. „Město na svém území průběžně pokračuje s opatřeními směřujícími k odstranění bariér pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace,“ řekl náměstek primátora vysvětluje JindřichVedlichs tím, že nově uvažovaná trasa by měla navázat na již existující či připravované bezbariérové úseky a trasy a je v návrhu dále členěna na dvě samostatné etapy. „Pokud by byl městu záměr Úřadem vlády schválen, požádali bychom v roce 2018 a 2019 o dotaci na jednotlivé trasy Státní fond dopravní infrastruktury by nám pomohl financovat až 85 procent projektu,“ dodal náměstek primátora JindřichVedlich.

První etapu by mělo tvořit propojení severní části Pražského a Moravského Předměstí. Trasa povede od Skleněné věže přes Masarykovo náměstí, Gočárovou třídou, Mosteckou ulicí, třídou ČSA, Komenského, Ignáta Hermana končit by měla u objektu polikliniky na Benešově třídě.
Druhá etapa by měla propojit severní část Moravského Předměstí s městskou částí Věkoše/Pouchov přes jižní část Slezského Předměstí. Trasa by měla začínat u polikliniky na Benešově třídě a vedla by ulicemi Jana Masaryka, Pod Zámečkem, podél části Gočárova okruhu, Malšovickou, Nezvalovou, Pospíšilovou, Slezskou, Markovickou, Vrázovou a Pouchovskou ulicí a končila by v ulici K Zastávce.

Hradecký deník

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme